01 de novembre 2021

La il·lusió i l'eufòria tornen al Manga Barcelona

La 27a edició del Manga Barcelona s’ha celebrat del 29 d’octubre a l’1 de novembre de 2021 a Fira Barcelona Montjuïc, aplegant visitants de totes les edats i procedències. Ha estat un retorn molt esperat, després de dos anys des de l’última cita presencial. L’alegria i l’emoció dels visitants ha estat contagiosa, convertint aquesta edició en una catarsi col·lectiva otaku. Tots els tallers plens, conferències (menció especial a les xerrades dedicades al fandom català, amb molta gent i participació), trobades amb artistes més concorregudes que mai i plens absoluts en les presentacions editorials més esperades. Cal destacar que la franja d’edat del visitant s’amplia cada cop més, tant per la part alta com per la part baixa, amb famílies de dues (o tres) generacions d’otakus.

LA IL·LUSIÓ I L’EUFÒRIA TORNEN AL MANGA BARCELONA

Una edició marcada inicialment per la incertesa i l’esforç, amb el recolzament total d’expositors i del públic, el saló s’ha celebrat en 70.000m2, el 80% d'expositors habituals i més de 122.000 visitants (el 80% del 2019). Tot un èxit recolzat per l’ambient d'il·lusió i eufòria que s’ha estat vivint aquests 4 dies intensos.

L’organització es declara molt satisfeta del resultat i l'èxit obtingut, doncs la tornada al format presencial ha estat un gran repte, una carrera a contrarellotge que va començar a organitzar-se amb restriccions que després s’han aixecat a les portes del primer dia.

Les estrelles d’enguany han estat els autors nacionals, que han vist com les seves sessions de firmes feien aparèixer grans cues. Kenny Ruiz ha estat protagonista d’una xerrada sobre la seva obra amb personatges de Tezuka; youtubers convertits en guionistes de manga, com Wade Otaku o Eric Cuaresma, ens han explicat els secrets de les seves noves obres, acompanyats dels responsables de donar forma a les seves històries, Drawill i Cristina Jorge. També Jimi Macías, guanyador del bronze al Premi Internacional de Manga, Marta Coca i Jose Luis Maravall han explicat als visitants de les sales d’actes els seus secrets creatius.

Les lliçons apreses a l’edició online han permès que malgrat no comptar amb autors japonesos de forma presencial s’hagi pogut connectar, amb la col·laboració amb l’Agència d’Afers Culturals del govern japonès i el Japan Media Arts Festival, amb mangakes com Waka Hirako i Marco Kohinata, a més de comptar amb una exposició virtual amb algunes obres guanyadores d’aquest premi.

Desprès d’un esdeveniment totalment online i d’haver-nos convertit en streamers, hem estrenat la nostra secció LIVE amb una selecció d’esdeveniments en streaming des de Fira Barcelona. En aquesta nova secció hem donat la campanada tenint la primera experiència en l’ámbit mundial de connexió en directe des del Japó a Fira Barcelona i connectant a tot el món a través del nostre web.

La nostra sala de cine ha tingut grans premieres com Belle o The deer king, entre altres estrenes del moment com Josee, el tigre i els peixos o un clàssic, El viatge de Chihiro, que compleix 20 anys. El nombrós públic que ha assistit a les sessions cinematogràfiques de l’Auditori Manga Barcelona ha puntuat les pel·lícules que ha pogut veure, i amb els seus vots ha decidit que el Premi Auditori sigui per la pel·lícula Belle, la nova creació del director Mamoru Hosoda. Els que vulguin seguir gaudint del nostre auditori uns dies més, ho podran fer des de casa gràcies a la col·laboració amb FILMIN, un pack de més 12 pel·lícules disponibles fins el 7 de novembre per només 10,95€.

El Gran Escenari ha comptat un cop més amb els seus principals protagonistes: cosplayers, idols, cantants, youtubers, l'aparició sorpresa dels ESTOPA amb el seu videoclip anime Yo no estoy loco, culminant amb els concursos K-pop Assault i la Cosplay Parade, que han aplegat el màxim de públic en tota l’edició.

No podem oblidar-nos del nostre espai culinari Nihon Ryori amb ple absolut durant els seus tallers, concursos i demostracions gastronòmiques japoneses. Aquest any l’èxit se l’emporta el nou concurs “Ruleta Omusubi”.

Estem molt contents i il·lusionats per haver contribuït a l’increment de la vacunació a Catalunya, posant un punt de vacunació sense cita prèvia a l’accés del palau 4. Aquesta iniciativa ha estat molt ben rebuda, ha difós molta informació i més d’una seixantena de persones s’han vacunat aquests dies.

Com a novetat d’enguany, el Manga Barcelona ha tingut també presència al centre de la ciutat de la mà de Casa Seat, amb tres activitats. La primera, un col·loqui amb alguns dels guanyadors dels Premis Manga Barcelona, on s’ha parlat del bon estat actual del sector, que alguns consideren un dels millors moments de la seva història. En segon lloc, Carles Dalmau i Laia López, autors dels dos últims cartells de l’esdeveniment, han pogut reunir-se amb fans i firmar una muntanya de pòsters. Finalment, l’assessor de continguts de Manga Barcelona, Oriol Estrada Rangil, va oferir la concorreguda conferència “Ciutats del futur”.

Des de FICOMIC volem agrair en primer lloc als visitants el seu exemplar comportament en les circumstàncies actuals. També a les editorials, distribuïdores i altres expositors per la seva implicació i compromís en aquesta edició. Volem agrair també la col·laboració de l’Agència d’Afers Culturals japonesa, el Consolat General del Japó a Barcelona, la Fundación Japón, Carnet Jove, Escola Joso, comerjapones.com, Espai Daruma i Casa Seat. Finalment, volem agrair el recolzament de les institucions en aquest últim any i mig.

En aquest enllaç podeu descarregar-vos fotografies del 27 Manga Barcelona.

 

Font: Manga Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada