07 de novembre 2021

Cornellà es torna a omplir de còmics

37a edició de la Mostra del Còmic a Cornellà, del 4 de novembre a l'1 de desembre de 2021

Després d’una edició amb exposicions però sense activitats presencials, aquest 2021 torna la Mostra del Còmic de Cornellà a tota màquina i a tota vinyeta amb diferents propostes per gaudir d’aquest art durant el mes de novembre a sales i a altres espais de la ciutat. Ens podrem endinsar en el món del còmic amb activitats per a tots els públics, exposicions, tallers, xerrades i lectures, entre d'altres. 

Com sempre, la Mostra reuneix tant els treballs d'autors consagrats i novetats com diferents espais d'aprenentatge i de difusió de l'obra de persones que comencen a introduir-se en aquest món. Es podrà visitar una exposició dedicada a Josep Homs (també autor del cartell de la Mostra), una dedicada a Jaime Martín i els seus còmics protagonitzats per tres generacions de la seva família, l'exposició sobre "Herois de còmic i heroïnes", una altra per a la reconeguda autora del fanzine 'US' Sara Soler, o els treballs d'escultura digital dels alumnes de l'Escola Joso. 

L'acte central de la Mostra té lloc va tenir lloc el divendres 5 de novembre al Castell de Cornellà. Es va inaugurar l'exposició dels treballs guanyadors del 37è Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà, es van lliurar els premis als seus autors i autores, i també es va fer entrega del 28è Premi Ivà a la historietista professional Bea Tormo.

EXPOSICIONS DESTACADES 

EL CASTELL
Del 5 al 28 de novembre.
Dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i diumenges i festius de 10 a 14h

EXPOSICIÓ del 37è Concurs de Còmics ‘Ciutat de Cornellà’
Aquesta exposició dóna a conèixer els treballs guanyadors i finalistes del 37è Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”, on el jovent creador fa del còmic el seu mitjà d’expressió artística. Pots consultar els guanyadors i guanyadores d’aquest any en aquest enllaç.

Racó de l’Ivà
El Racó de l’Ivà ens recorda l’enyorat dibuixant amb una col·lecció de dibuixos i il·lustracions dedicades a l’Ivà realitzades per totes les persones guardonades amb el premi Ivà com a millors historietistes professionals, enguany amb el dibuix de Bea Tormo, 28è Premi Ivà al/a la millor historietista professional.


MUSEU PALAU MERCADER
Del 14 de novembre al 9 de gener.
Diumenges i festius de 10 a 14 h

EXPOSICIÓ 'Herois de còmic... i heroïnes'
Enguany hi ha una doble proposta: “Herois de còmic”, comissariada per José Luis Villanueva i Paco Baena del Museu del Còmic i la il·lustració de Sant Cugat del Vallès, fa un repàs de la figura dels superherois amb publicacions d’artistes espanyols que dibuixen per als Estats Units (Marvel i DC). I, “El personatge femení dels superherois”, a càrrec de Marika Vila, autora pionera i teòrica del còmic, que aplica la mirada de gènere per destapar els tòpics, valors i arquetips subjacents en les historietes gràfiques.


ESPAI D’ART MORITZ
Del 4 al 26 de novembre.
Dilluns a divendres de 17:30 a 20h

EXPOSICIÓ: 'SHI, dues dones contra un imperi' de Josep Homs «Fa set anys Còmics a Cornellà em va oferir l’oportunitat de fer una exposició i poder mostrar pàgines de la sèrie en la qual treballava aleshores. Era un moment important en la meva carrera perquè vaig ser l’escollit per adaptar el best-seller “Millennium” a còmic, amb tota la repercussió que això suposava. Ara, després de rebre el premi Ivà, se’m torna a brindar la possibilitat d’exposar la meva obra. Aquest cop us presento una exposició dedicada plenament a “SHI”, una història treballada, mà a mà des dels fonaments, amb el guionista belga Zidrou. Una obra, per tant, original i molt més personal que m’ha donat encara més alegries i satisfaccions.»

 

Font: Ajuntament de Cornellà de Llobregat

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada