08 d’octubre 2021

Un còmic inèdit de quasi trenta anys narra la història de la vall d’Horta

L'Ajuntament publica el còmic 'Bernat Corremón a Horta', de Néstor Macià, 27 anys després de la seva creació

| |

Presentació a la Festa Major d’Horta

La publicació del llibre s’ha pogut dur a terme en poc més d’un any gràcies a la feina de Màrius Serra i la predisposició del districte d’Horta-Guinardó, que des del principi es va bolcar en el projecte. Així, durant la Festa Major d’Horta es va presentar el còmic amb la presència de la filla de l’autor, Laia Macià, que va agrair que s’hagi recordat la figura del seu pare.

El llibre explica com Benat Corremón fa un viatge en el temps i l’espai a través d’un bus màgic, l’Hortabús, que li permet conèixer diferents indrets d’Horta. Hi apareixen, entre d’altres, la masia de Can Mariner —biblioteca actual del barri— o la plaça de Santes Creus, on hi havia l’antic ajuntament.

Segons explica l’historiador Desideri Díez, “és un llibre atractiu tant per a joves com per a gent gran ja que a través de les vinyetes es poden reviure diversos passatges de la història d’Horta”. Aquest volum es pot recollir de forma gratuïta a la Bibilioteca Horta – Can Mariner fins que s’exhaureixi.

Néstor Macià, un dibuixant polifacètic

L’autor de Bernat Corremón va ser un creador molt prolífic. Va col·laborar en la primera revista de mots encreuats en català, “Més”, als anys 80 i va idear jeroglífics per al diari “La Vanguardia”. També va ser dibuixant a la secció ‘Burladero’ del mateix rotatiu. El 1989 va publicar ‘Bernat Corremón al Matarranya’ i tenia prototips per crear llibres d’altres barris històrics de la ciutat com Gràcia o Sarrià.


Font: Betevé

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada