20 d’octubre 2021

La tercera edició del "Llegim més" de Vic orientada al còmic

Tindrà lloc del 25 al 30 d’octubre i s’orienta al còmic i els llibres il·lustrats com a porta d’entrada a la lectura per a infants i joves


Vic acollirà del 25 al 30 d’octubre la tercera edició del programa Llegim més. Aquesta nova edició presenta un programa transversal, a diferència de les anteriors edicions, que permetrà adreçar-se a una gran diversitat de públic –infància, adolescència, jovent i edat adulta- per donar a conèixer la novel·la gràfica i el còmic, un gènere que en els darrers anys ha fet un salt de qualitat i pot esdevenir una porta d’entrada a la lectura per a infants i joves. Per això es programaran xerrades, tallers, sessions de contes i exposicions al voltant del còmic i de la novel·la gràfica.

La regidora Bet Piella ha destacat la implicació del teixit cultural de la ciutat perquè es puguin seguir fent programes i esdeveniments com aquests. "El Pla d'Acció Cultural ens mostra com la lectura és un dels sectors més ben organitzats per potenciar-la i per fer-la créixer a la ciutat", ha destacat.

En aquest sentit, la directora de la Biblioteca Joan Triadú, Ester Farrés, ha detallat que s’oferiran una quinzena d'activitats ompliran els establiments per oferir i potenciar la lectura i la cultura en les llibreries. 

El programa Llegim més té com a objectius fomentar l’hàbit de la lectura entre la ciutadania, convertir Vic en una ciutat lectora, on la lectura estigui present en diversos espais de la ciutat, es donin a conèixer els equipaments de la ciutat vinculats amb la lectura, i s’estableixi una xarxa de col·laboració i sinèrgies entre agents públics i privats d’aquest àmbit. 

Amb l’aprovació del Pla d’Acció Cultural –aprovat el juny de 2019- els diferents àmbits van rebre l’encàrrec de l’Ajuntament d’analitzar de cara l’any 2019 la possibilitat que els agents públics i privats de cadascun dels àmbits teixissin un projecte comú, que beneficiés les entitats i la ciutadania. És en aquest marc on neix el programa Llegim més. Piella remarca el propòsit de donar-li continuïtat en el temps i d’esdevenir un programa anual, que contribueixi a fomentar la lectura i l’hàbit lector. 

El treball conjunt de l’àmbit lectura ha permès, d’una banda, teixir una xarxa entre tots els agents públics i privats que treballen per fomentar la lectura i l’hàbit lector i, de l’altra, posar de manifest que Vic és una ciutat on la lectura és present arreu. 

Consulta el programa d'aquesta edició aquí.

Vic, ciutat lectora 

La primera edició Llegim més... per començar va néixer l’any 2019 i comptava amb un programa divers i variat en diversos equipaments dirigit a infants d’entre 6 i 12 anys. 

La segona edició Llegim més... amb els adolescents, l’any 2020, se centrava en jovent d’entre 12 i els 14 anys per promoure la visita física a les llibreries de Vic i a la resta d’entitats vinculades amb el món del llibre de la ciutat, com a punts de foment de la lectura. 

Llegim més és fruit del treball conjunt de l’àmbit lectura, un dels àmbits creats en el marc del Pla d’Acció Cultural de Vic (PAC): 2018-2025, integrat per les llibreries, les editorials i les biblioteques de Vic, conjuntament amb el Servei Local de Català de Vic. En formen part la llibreria Muntanya de llibres, la llibreria El Petit Tresor, la llibreria Anglada, la llibreria Mater, la llibreria Abacus, la llibreria Foster & Wallace, la llibreria El Café de les Lletres, la llibreria Kritik, Costa Llibreters, la llibreria Martina, la llibreria-papereria Gomets, Eumo Editorial, la Biblioteca Joan Triadú, la Biblioteca de la UVic-UCC, la Biblioteca del Seminari de Vic i el Servei Local de Català de Vic. 

 

Font: Ajuntament de Vic Web i Twitter

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada