26 de juny 2021

Kamen Rider vol. 1

Títol: Kamen Rider vol. 1
Títol original: Kamen Rider (仮面ライダー)
Autor: Shôtarô Ishinomori
Traducció de: Marc Bernabé
Publicat per: Ooso Comics, maig de 2021
Format: Rústic amb sobrecobertes - 272 pàgines - 120 x 170 mm - B/N  + 16 a color
Preu: 10€


Amb motiu del Manga Barcelona Limited Edition, Ooso Comics va anunciar la llicència de Kamen Rider. Amb aquesta obra, l'editorial de Prades s'estrena amb un nou autor que és en Shôtarô Ishinomori, el Rei del Manga, sent un dels pares del gènere Tokusatsu, sent la franquícia Kamen Rider un gran exemple com també ho són les sèries Super Sentai. A més podem gaudir del manga celebrant-se els 50 anys de la seva creació. Kamen Rider va néixer l'abril del 1971 i la nostra edició del manga ens ha arribat aquest maig, i com totes les obres que ha anat publicant també podem gaudir d'aquest gran clàssic en català. Sense dubte tot molt celebrat.

El manga va ser publicat a la revista Shônen Magazine de Kodansha, del número 23 del 1971 al número 53 de 1972. L'edició original constava de 4 volums. La nostra edició consta de tres volums tenint el primer 3 capítols, mencionant que són llargs. 

En Hongô Takeshi, o Takeshi Hongô segons el nostre ordre de nom i cognoms, és un expert pilot de motos, que és segrestat per la malvada organització Shocker. Aquesta tria candidats per un físic i intel·lecte elevats i els converteix en poderosos i servils cíborgs, cada un amb aspectes i habilitats diferents. Durant el procés de transformació i just abans de la rentada de cervell, així el cos ja el té modificat, les instal·lacions són sabotejades. Un científic penedit i conegut d'en Hongô l'ajuda a escapar. L’organització Shocker inicia la persecució, el cíborg Home Aranya és l'encarregat de capturar-los. Enmig de la persecució en Takeshi Hongo a causa de la seva modificació incompleta pot convertir-se en l’intrèpid Kamen Rider, el motorista amb màscara d'aspecte semblant a un saltamartí, i jura lluitar contra la malvada organització Shocker que voldrà recuperar i en Takeshi costi el que costi per enllestir la feina. Comença així un dels mangues, que juntament amb la seva sèrie televisiva paral·lela, han donat a lloc una de les franquícies més importants del tokusatsu. 

Com ja ens té acostumats Ooso Comics, l'edició manté les característiques dels altres mangues que han publicat: encolat, onomatopeies en japonès, tot indicant-ne la pronuncia i en petit al costat el seu significat a fora de la vinyeta. 
 
La nostra edició a més compta amb un text que podem trobar en una de les solapes a càrrec de l'Oriol Estrada, gran seguidor d'aquesta gran obra, que en recomano el fil a Twitter que en fa fer, i també amb 16 pàgines en tot color a l'inici del volum, les quals li donen un toc de qualitat a aquest manga. 

Mencionar que per descuits, malgrat les revisions que hi puguin haver, sempre s'escapen errors, com que en alguns moments s'apostrofi "Hongô". Evidentment la "H" és sonora i per tant és incorrecte escriure "L'Hongô". Esperem que de cara als següents dos volums, es tingui en compte això.
 
Kamen Rider és manga de pura acció, més fosc que el seu alter-ego televisiu. El dinamisme, mostrat amb les línies cinètiques, en serà una constant, sigui amb el superheroi pilotant la moto o lluitant contra els malvats cíborgs.
 
Aquesta és la vuitena llicència d'Ooso Comics, la qual ha tingut una gran rebuda, i és que per una banda és obra del Rei del Manga, i també per ser els orígens d'una de les grans franquícies del tokusatsu.
 
Així doncs, Ooso Comics amb Kamen Rider ha obert una nova porta tot canviant d'autor, portant-nos per primer cop el Rei del Manga Shotaro Ishinomori en català. 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada