17 de maig 2021

Arriba la 37a edició del Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà

T’agrada dibuixar còmics? Doncs, demostra el teu talent a la nova edició del Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà. És obert a joves d’entre 12 i 14 anys, en categoria júnior; de 15 i 17, en categoria juvenil, i fins a 30 anys, a la categoria sènior. Heu de presentar obres inèdites, en castellà o català, fins al proper 30 de juny.

Hi ha diferents premis en metàl·lic, lots de còmics, un curs de dibuix a l’Escola de Còmic Joso i, fins i tot, un viatge al festival d’Angoulême, a França. Totes les obres s’han d’enviar per correu postal al Departament de Joventut, C/Mossèn Jacint Verdaguer, 16-18 (baixos interior). Les que siguin en format digital, també ho hauran de fer per correu electrònic a comicsacornella@gmail.com.

Les millors obres s’exposaran al Castell durant el mes de novembre, celebració de la Mostra de Còmic de Cornellà 2021. Durant el període de presentació de treball, també podeu participar en la votació popular del Premi Ivà al millor historietista professional, entre diversos candidats.

El concurs arriba l'any 2021 a la 37a edició, i està organitzat per l’Ajuntament de Cornellà, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Centre de Normalització Lingüística de Cornellà, Ediciones La Cúpula, El Jueves, Norma Editorial, Panini Comics, Planeta Còmic, Penguin Random House, Escola Joso i Dibbuks.


S’OBREN LES VOTACIONS DEL 28È PREMI IVÀ AL/A LA MILLOR HISTORIETISTA PROFESSIONAL.


Ja es poden votar les candidatures que opten al 28è Premi Ivà. La votació popular estarà disponible fins el 30 de juny.

L’Ajuntament de Cornellà organitza una nova edició del Premi Ivà, que rep aquest nom en honor al Ramón Tosas, conegut com “Ivà”. Després de la seva mort, al juliol de 1993, es va organitzar aquest reconeixement que distingeix la tasca d’historietistes amb una trajectòria destacable en el món del còmic. 

Al llarg dels anys, autors i autores amb trajectòries diverses han rebut aquest premi, algunes d’aquestes han sigut el Fer, el Francisco Ibáñez, la Purita Campos, el Miguelanxo Prado, el Paco Roca, la Mariel Soria, la Marika Vila o, els darrers premiats, el Jaime Martín i el Josep Homs. Podeu revisar tota la llista aquí

Fins el 30 de juny s’obre el termini perquè el vot popular escolli entre les sis candidatures proposades pel jurat del Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”. Aquest any s’escull entre la la Bea Tormo, l’Enrique Ventura, el JL Martín, la Laura Pérez Vernetti, el Max i el Sagar Forniés. 

El guardó, un Maki de bronze, serà entregat a la persona premiada durant la Mostra del Còmic que se celebrarà el mes de novembre a la nostra ciutat. 

Podeu emetre al vostre vot a l’enllaç que trobareu més endavant. Per votar, entreu en el sorteig d’un lot de còmics.

 

Més informació: 

Facebook
Instagram

Bases de 37è Concurs de Còmic "Ciutat de Cornellà"
Votació del Premi Ivà


Fonts: 37è Concurs i 28è Premi Ivà

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada