10 de desembre 2020

Curtiss Hill vol. 1: El millor amic del ca

Títol: Curtiss Hill vol. 1: El millor amic del ca
Títol original: Curtiss Hill vol. 1: El mejor amigo del perro
Autor: Pau
Traducció de
: Antònia Maria Sbert Mestre
Publicat per
: Escápula Cómics, novembre de 2020
Format
: Cartoné - 80 pàgines - 20 x 27,5 cm - B/N i sèpia.
Preu
: 20 €


 

El passat gener, en Pau, autor de La Saga d'Atlas & Axis, fou guardonat amb el Premi Ciutat de Palma de Còmic 2019, per la seva nova obra Curtiss Hill.

Així va emprendre una campanya de micromecenatge a Verkami, com ja havia fet amb l'edició integral en català de La Saga d'Atlas & Axis, per publicar la seva nova obra i que a més també tingues edició en català. La campanya va ser reeixida, finalment aquest passat novembre, als mecenes ens ha anat arribat com també poder-lo demanar a les llibreries. Curtiss Hill: El millor amic de ca, tal com es titula aquest primer volum, ha estat publicat  pel seu segell editorial Escápula Cómics.

Situats a la segona meitat dels anys trenta del segle XX, però en un món d'animals antropomòrfics, ens endinsem en el veloç món de les curses de bòlids. Els dos pilots protagonistes són els cans Curtiss Hill i Rowlf Zeicher. El primer és l'heroi, el cavaller dels circuits, el segon és el roí, el trampós. Darrere d'ells, però hi tindrem la periodista Maugène Berk que tot fent la seva feina veurem que ni l'un és tan heroi ni l'altre tan roí. En realitat, els dos són una escala de grisos, cosa amb tot el sentit per l'època en què ens trobem, i com a reflex de la nostra realitat,  en respirar-se aires de guerra, en la qual d'una manera o altra els dos estan involucrats en la situació que s'està gestant. Els cotxes de curses seran fil conductor per mostrar-nos el seu món, alhora serà el lloc on els dos pilots voldran resoldre les seves diferències.

Adreçada a totes les edats, Curtiss Hill: El millor amic de ca ens sorprendrà per la proximitat de molts dels temes que es tracten, reflectint elements de la nostra història, per alguna humorística referència a La Saga d'Atlas & Axis i sobretot per l'excel·lent dibuix i en especial per la combinació del blanc, el negre i el color sèpia, combinant molt bé amb l'argument que llegim i observem. 

Tot obrim el volum, ens trobem amb la llista de mecenes que van col·laborar amb la campmanya de micromecentatge, i al final del volum hi ha un agraïment als seus patrons a Patreon i també una mostra de les seves altres obres, entre elles l'obra en què treballa actualment: Les cinc banderes.

Gràcies a haver aconseguit durant la campanya 13.000 € (i força més), com a recompensa extra, els mecenes hem rebut el llibre d'esbossos, dissenys, anotacions i curiositats d'aquest volum de Curtiss Hill, sense dubte, un material extra molt valuós.



Treballant doncs ara amb la mencionada Les cinc banderes, podem esperar que si tot va bé, en un futur ens arribarà el segon volum de Curtiss Hill, per saber com continuen les aventures d'aquests dos pilots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada