04 de novembre 2020

Ullals

Títol: Ullals
Títol original:
Fangs
Autora:
Sarah Andersen
Traducció per
: Alena Pons
Publicat per:
Bridge Books, octubre de 2018.
Format:
Cartoné - 17,5 x21 cm - 120 pàgines - B/N
Preu:
14,90€

 
 
 
Aquest passat octubre ens ha arribat a mans de Bridge Books la nova obra de la Sarah Andersen, Ullals. Na Sarah Andersen és la coneguda autora de Sarah's Scribbles, del qual Bridge n'ha publicat el seus tres llibres recopilatoris: Créixer és un mite, Una magdalena feliç i Gats indòmits
 
A finals de 2019, na Sarah Anderesen va començar a publicar  Ullals en format webcòmic i el setembre d'enguany va ser recopilat en un llibre per Andrews McMeel Publishing, i arribant-nos un mes després la seva edició en català. 

Ullals és un còmic romàntic i sobrenatural. Els protagonistes són una vampiressa, l'Elsie, i un home-llop, en Jimmy, els quals després de conèixer-se en un bar, comencen a sortir junts. Al llarg de l'obra veurem com evoluciona la seva relació. Des de no saber res un de l'altre, a través d'escenes, veurem com van coneixent les característiques de l'altre, els diversos punts que els defineixen, i d'aquesta manera com fan passos  per adaptar-se entre ells. Anirem veient el seu dia a dia, fins que decideixen conviure sota el mateix sostre. 

Si hi ha un element molt present a, és l'humor, quelcom propi de la casa del qual la Sarah Andersen n'és especialista. Vampirs i homes-llop no són pas enemics irreconciliables. Són moltes les franquícies, on l'amistat i l'amor són presents entre ambdues espècies. L'univers de Diaris de vampirs, que és el que jo conec,  n'és bon exemple i justament algunes escenes mostrades al còmic les he vist en aquesta sèrie i sèries, incloent-hi també les seves continuacions The Originals i Legacies, desconeixent-ne si hi tenen l'origen o bé formen part de l'imaginari universal de vampirs i homes-llop. Per posar un exemple clar: Haver de convidar un vampir per tal que pugui entrar a una casa.
 
Sense dubte, una obra que tot i que es llegeix ràpidament, es gaudeix molt. Una obra amb un estil de dibuix diferent del que ja coneixíem amb Sarah's Scribbles però que ens mostra que na Sarah Andersen és capaç d'il·lustrar l'humor de diverses maneres. 


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada