01 de novembre 2020

El Manga Barcelona tanca la seva edició digital amb gran èxit de públic

Després de 25 anys des de la primera edició del Saló del Manga de Barcelona a l'Estació de França, després de passar per la Farga de l’Hospitalet i per Fira Barcelona, l'any de la COVID-19 el Manga Barcelona s'ha celebrat a dins de casa.
 

La pandèmia ha obligat a suspendre la versió presencial habitual, que omplia el recinte firal d'apassionats del món del manga i l'anime, però FICOMIC no ha volgut deixar a la seva comunitat sense la més gran celebració de cultura japonesa del nostre país. 

Manga Barcelona Limited Edition ha arribat a través de les pantalles de mòbil, tauletes, ordinadors i televisors, amb un contingut 100% online i gratuït, amb una programació que ha replicat les seccions habituals del seu esdeveniment presencial: conferències, entrevistes, concerts, artistes japonesos convidats, tallers de tota mena, i fins i tot l'Auditori Manga Barcelona, que aquesta vegada s'ha traslladat a la plataforma FILMIN. 

La versió digital de Manga Barcelona s'ha desenvolupat al llarg de tres dies, del 30 d'octubre a l'1 de novembre, amb 27 hores de programació en directe (d'11h a 20h de divendres a diumenge) i desenes d'hores més de contingut sota demanda que s'ha pogut gaudir a través de la web www.mangaondemand.es, i que en breu desapareixerà, replicant l'efímer de l'edició presencial. 

La resposta del públic ha estat espectacular, fent que caigués la pàgina web www.mangaondemand.es a les 11h del matí del divendres 30 d'octubre, quan es va inaugurar. Les emissions en directe han estat molt concorregudes de públic digital, arribant a tenir més de 1.500 persones alhora el dissabte a la tarda, quintuplicant l'aforament que solen tenir les sales de presentacions de l'esdeveniment presencial. Els fans han participat de forma molt activa en un xat que treia fum quan les editorials anunciaven l'adquisició de nous títols de manga. 

FICOMIC ha aprofitat el Manga Barcelona Limited Edition per a anunciar la creació de la Comunitat Manga Barcelona, un grup per a fans incondicionals del manga, l'anime, el videojoc, el cosplay i tot el que es refereix a la cultura japonesa. Aquells que s'inscriguin a aquesta comunitat, amb una quota anual de 20€, podran seguir la programació del Manga Barcelona Limited Edition de manera il·limitada a partir de l'11 de novembre, participaran en sortejos i activitats exclusives, i gaudiran d'ofertes i promocions especials (com ara poder comprar entrades del Manga Barcelona de forma anticipada). 

 El Manga Barcelona Limited Edition s'ha celebrat en un context global molt complicat, però tanca amb molt bon sabor de boca, havent complert el desig d'arribar al seu públic. 

 

Font: Nota de premsa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada