06 de novembre 2020

36a Mostra del Còmic a Cornellà 2020

36a edició de la Mostra del Còmic a Cornellà de Llobregat


El mes de novembre és el mes dels Còmics a Cornellà de Llobregat, i aquest 2020, no podia falta a la cita: és l'hora de la 36a edició de la Mostra del Còmic a Cornellà. Aquest any la Covid-19 han obligat a restringir les activitats i reduir els aforaments per complir amb les mesures sanitàries de prevenció. Tot i així, es mantindran les exposicions que són els referents d’aquesta Mostra perquè tothom pugui continuar gaudint de l’art de les vinyetes. El Museu Palau Mercader, acull la creativitat de Josep Antoni Fernández i Fernández (Fer), la sala Moritz ens presenta una mostra sobre l’evolució de l’obra de Jaime Martín, premi Ivà.
 
 

EL CASTELL

Del 6 al 29 de novembre. Dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i  diumenges i festius de 10 a 14h

EXPOSICIÓ del 36è Concurs de Còmics ‘Ciutat de Cornellà’

Aquesta exposició dóna a conèixer els treballs guanyadors i finalistes del 36è Concurs de Còmics “Ciutat de Cornellà”, on el jovent creador fa del còmic el seu mitjà d’expressió artística. Pots consultar els guanyadors i guanyadores d’aquest any en aquest enllaç.

Racó de l’Ivà

El Racó de l’Ivà ens recorda l’enyorat dibuixant amb una col·lecció de dibuixos i il·lustracions dedicades a l’Ivà realitzades per totes les persones guardonades amb el premi Ivà com a millors historietistes professionals, enguany amb el dibuix de Josep Homs, 27è Premi Ivà al/a la millor historietista professional.


MUSEU PALAU MERCADER

De l'1 de novembre al 10 de gener. Diumenges i festius de 10 a 14h

EXPOSICIÓ “Fer. L’humor amable”

Josep Antoni Fernández i Fernández, (Mansilla de las Mulas, Lleó, 1949), conegut pel seu pseudònim Fer, és un dels ninotaires més importants del país. Publica els seus ninots al diari El Punt Avui des de 1987 i ha estat director de revistes satíriques com El Papus o El Jueves. Es tracta d’una antologia que abraça els diferents aspectes vitals d’un dels noms imprescindibles de l’humor català contemporani.

L’exposició ha estat comissariada per KAP (Jaume Capdevila) i produïda pel Museu Abelló.


ESPAI D’ART MORITZ

Del 5 al 27 de novembre. Dilluns a divendres de 17:30 a 20h.

EXPOSICIÓ: “1936-1980. Tres generaciones bajo un mismo techo” de Jaime Martin

L’Exposició Central de la 36a Mostra del Còmic està dedicada al Jaime Martín, 26è Premi Ivà al millor historietista professional. En ella mostra la seva trilogia de la qual formen part els còmics “Jamás tendré 20 años”, “Las guerras silenciosas” i el recentment publicat “Siempre tendremos 20 años”. Tots ells inspirats en la seva família, a través de la qual el lector podrà fer un recorregut sota la particular mirada de l’autor, al llarg de la recent història d’Espanya, des de l’inici de la Guerra Civil fins a l’actual crisi econòmica.

Pareu atenció, durant el mes de novembre podreu veure una entrevista amb el Jaime Martin i la Celia de la Llibreria Pati Blau.


Segueix tota l’actualitat a:

@cornellacomic

@ComicsCornella

 

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada