23 d’octubre 2020

Dins els boscos de Sibèria

 

Títol: Dins els boscos de Sibèria
Títol original: Dans les forêts de Sibérie
Autor: Virgile Dureuil. Adaptació del text de Sylvain Tesson
Traducció de: Núria Sales i Rovira
Col·lecció: Il·lustrada
Publicat per: Símbol Editors, octubre 2020
Format: Cartoné - 116 pàgines - 19 x 26,8 cm - Color
Preu: 20 €

 
 
 
El passat març, Símbol Editors va publicar la seva primera novel·la gràfica: El llop, d'en Jean-Marc Rochette i na Isabelle Merlet. Ara aquest octubre ha tret la seva segona novel·la gràfica, Dins els boscos de Sibèria, obra creada per en Virgile Dureil, adaptant el llibre homònim, d'en Sylavin Tesson, el qual per la recerca que he fet no s'ha traduït al català.
 
Mantenint l'essència que vam viure amb El llop, de contemplar un magnífic entorn natural, amb aquesta nova obra i tal com ja intueix el seu nom, viatjarem fins a la taigà siberiana, concretament al famós llac Baikal. 
 
En una cabana a la riba d'aquest llac, l'any 2010, s'hi va establir el viatger i escriptor francès Sylvain Tesson. Durant sis mesos, des del febrer fins al juliol, hi va fer vida d'ermità. Des del primer dia, envoltat de la magnitud blanca, tot nevat i el Baikal glaçat va començar en aquest lloc inhòspit, va emprendre un viatge per redescobrir-se a si mateix.

Veient primer la preparació de l'estada i tot seguit, quasi dia a dia, anirem veient les activitats que en Sylvain va anar fent: tallar llenya, voltar pels boscos, veure rastres d'óssos, caminar pel llac glaçat i pescar-hi. El temps meteorològic i el pas del temps també els observarem. I així de mica en mica, el fred s'anirà retirant, per donar lloc al bon temps, donant a lloc noves activitats a fer. Però aquesta vida d'ermità, de solitud en aquest lloc recòndit, es veurà de tant en tant trencada per les visites. En Sylvain tant farà visites a nous coneguts que també viuen al llarg de la riba del llac o bé serà en ell qui en rebrà. En ambdós casos i també en solitud hi haurà un omnipresent protagonista, el vodka. 
 
Sis llargs mesos, donen per molt, i una d'elles, un dels motius principals d'aquesta estada, és la reflexió i filosofar. Coses que talment se'ns compartirà. 
 
Aquest Dins els boscos de Sibèria és doncs l'assaig autobiogràfic d'en Sylvain Tesson, adaptat a la novel·la gràfica per en Virgile Dureil, acompanyant el text de l'autor original per les seves magnífiques il·lustracions. En molts casos representant la realitat de l'escrit però en d'altres s'ha il·lustrat amb to més figurat. Tot un gran relat d'estada i contemplació de la natura, que no en podem llegir l'obra original en català però sí la seva adaptació gràfica, gràcies a Símbol Editors


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada