14 de maig 2020

Novetat de maig de Pol·len: El dia de les oques. Seguint els passos de Santi Brouard

Aquest mes de maig, Pol·len Edicions posa a la venda El dia de les oques. Seguint els passos de Santi Brouard, d'Harkaitz Cano i Adur Larrea.Traducció de: Ainhoa Aranburu i Farriol Macip
Col·lecció Edicions especials
144 pàgines - 17 x 24 cm
ISBN: 978-84-16828-89-0
Petjada de carboni (CO2 eq.): 1,016 kg
20 €

El 20 de novembre de 1984, Santi Brouard va ser assassinat a trets a la seva consulta de pediatria. El secretari de Seguretat de l’Estat espanyol, Julián Sancristobal, va donar l’ordre i els diners al policia Rafael Masa, el qual va pagar a Luis Morcillo i Rafael Sánchez Ocaña per l’assassinat. La mort de Santi Brouard va causar una gran commoció al País Basc. President d’HASI, membre de la mesa nacional d’Herri Batasuna, tinent d’alcalde de Bilbo, parlamentari, Santi Brouard va ser una figura destacada en diverses famílies polítiques del País Basc.

Aquest còmic recull aquestes i altres característiques més desconegudes del polític lekeitiarra, ja que també era un amic i metge proper, gran bromista, lector apassionat i amant de la llengua basca. Adur Larrea i Harkaitz Cano han aconseguit, a través de la ficció, recollir els fils de la vida i la mort de Santi Brouard, relligar l’acció pública i la vida privada, vincular el passat i el present, per a així, dibuixar el relat viu d’una època, els anys 80, que apareixen com a teló de fons.

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada