06 de desembre 2019

Orn Història Universal vol. 3: Berserker

Títol: Orn Història Universal vol. 3: Berserker
Autor: Quim Bou
Publicat per: Dolmen Editorial, juliol de 2009
Format: Cartoné  - 50 pàgines -  21,5 x 30 cm  - Color
Preu: 15€







Després d'haver llegit el segon volum d'Història Universal d'Orn, les aventures del famós gos d'en Quim Bou continuen en el seu tercer volum Berserker, que fou publicat per Dolmen Editorial el 2009. 

Aquest és el tercer volum dels 7 que hi ha de moment de la saga Història Universal. Els 5 primers han estat publicats en paper i els dos següents els podem trobar a l'aplicació per IPad Orn·is comic.

Tal com explico en aquesta entrada, tot volen aconseguir els còmics d'Orn en català, aquest tercer volum el vaig aconseguir juntament amb els volums 4 i 5, el juny de 2016, després de trobar el primer.  Em quedaria pendent el segon que no el trobaria fins a l'abril de 2018.

Aquest volum a diferència dels dos anteriors, sembla que encara queda estoc disponible segons indica SD Distribuciones.

Al final del segon volum, els nostres nàufrags són rescatats. Així doncs iniciem aquest tercer volum, en què després d'un viatge per mar, arriben a port, i justament és una de les destinacions planejades per l'Aconis. I és que en el poble que arriben hi ha una torre d'un mag.

Tal com ens explica l'Aconis a l'illa Formiga, a la Gran Guerra es van enfrontar els mags i els reis-sacerdots. Com a resultat dels conflictes es va deixar ben clar fins on arribaven les jurisdiccions de cada un dels bàndols. En aquest cas, el que passa dins d'una torre d'un mag només és jurisdicció seva. Cap autoritat exterior hi pot influir. 

Així doncs l'Aconis, l'Orn i dos dels nàufrags contractats per la mussol, fan cap a la torre, per tal que la nocturna pugui intercanviar uns documents amb el mag. Un cop a dins, s'adonen que allò  és un món a part i han de mirar de ser cautelosos a no fer enfadar el mag i els seus servents. Però la mala fortuna cau sobre el gos i la mussol, i són capturats. Tancat en una cel·la, l'Orn només pot fer una cosa per sortir-ne, i així poder rescatar l'Aconis i poder fugir de la torre, i és activar la seva condició, habilitat de Berserker.

En aquest punt hem de retrocedir a Dues Espases, on l'Orn ens explica que vol dir "berserker" segons tal com ell ho coneix: A cada generació, un parell de nens del seu poble, pateix el que ells anomenen el "mal de la pedra negra", i que la resta del món coneix com a "fúria del berserker". Una estranya i perillosa habilitat, que quan la persona que la posseeix, s'activa per la fúria, comporta uns forts atacs d'ira, augmentant considerablement la força, tot descontrolant-se la persona, podent provocar mal de manera inconscient a la gent que envolta l'individu.

L'Orn per sort controla l'estat Berserker, i així s'escapa de la cel·la, però ara tot just comença una odissea per dins la torre per arribar a la sala on hi ha l'Aconis capturada, on a part d'ella també hi ha el mag, la seva ajudant i un puput capturat. Per sort de l'Orn, comptarà amb l'ajut d'una altra presonera, una truja anomenada Oja. Però arribar fins a la sala, malgrat tot, estarà ple de trampes, temptacions i sorpreses. I és que aquesta torre sembla més gran per dins que per fora. El poder del mag és inescrutable.

Aquest volum ple de màgia i acció ens permetrà aprofundir en alguns aspectes polítics del món que viu l'Orn, alhora que també coneixerem millor aquest personatge.

Les aventures de l'Orn continuen al quart volum d'Història Universal titulat En la batalla.


Marc "Llop Segarrenc" 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada