03 de desembre 2019

Orn Història Universal vol. 2: L'Illa Formiga

Títol: Orn Història Universal vol. 2: L'Illa Formiga
Autor: Quim Bou
Publicat per: Dolmen Editorial, febrer de 2008
Format: Cartoné  - 50 pàgines -  21,5 x 30 cm  - Color
Preu: 15€






Després d'haver llegit el primer volum d'Història Universal d'Orn, les aventures del famós gos d'en Quim Bou continuen en el seu segon volum L'Illa Formiga, que fou publicat per Dolmen Editorial el  2008. 

Aquest és el segon volum dels 7 que hi ha de moment de la saga Història Universal. Els 5 primers han estat publicats en paper i els dos següents els podem trobar a l'aplicació per IPad Orn·is comic.

Tal com explico en aquesta entrada, tot volen aconseguir els còmics d'Orn en català, aquest segon volum fou l'últim que vaig aconseguir. Ja a les meves mans, els volums 1, 3, 4 i 5, em faltava aquest segon, així que vaig provar sort a Todo Colección, i sí, finalment un dia l'alarma va sonar, el vaig comprar i per fi, l'abril de 2018 em va arribar a casa. Vaig completar l'objectiu. També una altra relíquia del còmic en català.

Després de l'atac dels pirates del volum anterior, els supervivents, entre ells l'Orn i l'Aconis, juntament amb part de la tripulació de vaixell en què anaven, han quedat aïllats i abandonats a la remota illa Formiga. Els supervivents a part de les seves vides han pogut salvar les pertinences que portaven a sobre. El vaixell i mercaderies han estat el botí dels pirates.

Quedar abandonats en una illa tot esperant que aparegui un vaixell que els vulgui recollir i portar-los en un port, dóna a lloc que alguns dels membres del grup puguin explicar històries, i justament se n'explicaran tres.

La primera història explicada per l'Aconis està relacionada amb uns fets que van originar l'era en què viuen l'Orn i tots els altres. Quelcom que va passar fa més de dos mil anys enrere: la Gran Guerra, i els dos bàndols que es van enfrontar: els reis-sacerdots i els mags. Potser de cara el lector quan amb prou feines coneix com s'estructura el món polític desentona una mica, però en tot cas tractant-se dels llunyans orígens i amb el toc fantàstic que se li dóna tampoc afecta gaire.

La segona història l'explica l'Orn. Tant a Dues Espases com a Herdez, se'ns ha parlat del concepte Dues Espases, però més aviat no es tracta del que és o el que era, si no més correctament qui fou la Dues Espases. Això mateix, fou algú molt important en la vida del nostre gos, i aquest explicarà una de les seves aventures abans que fos coneguda per aquest nom, abans que fos famosa, quan era la mercenària anomenada Atze, una linx, per cert.

La tercera història l'explica uns dels tripulants, però més que una història real és una faula, un conte, on el protagonista davant d'una adversitat i unes proves acaba rebent una recompensa. El conte segurament ens recordarà a altres de semblants. A mi m'ha recordat aquella del llenyataire, la destral i el llac. Aquesta història serveix per donar esperança i aixecar els ànims al grup mentre esperen que algú passi a salvar-los. 

Comentar dos errors lingüístics que no es va corregir al seu dia abans de publicar el volum. Una és l'aparició de "Dos Espases" quan correctament és "Dues Espases", i un altre apareix a la pàgina de crèdits, hi ha un "guió Y dibuix", com al primer volum.

Així doncs les aventures de l'Orn continuen al tercer volum d'Història Universal titulat Berserker.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada