11 de desembre 2019

Novetat de desembre de Dolmen: Balears abans i ara vol. 9. La Revolta Forana i Germania

Com a novetat en català per aquest mes de desembre de Dolmen Editorial, ens arriba arriba el 9è volum de Balears abans i ara titulat La Revolta Fora i Germania.


A la venda el 19 de desembre!


Balears abans i ara. vol. 9: La Revolta Forana i Germania, de Quim Bou
Cartoné - 72 pàgines - 17 x 24 cm - Color
ISBN: 978-84-17956-41-7
9,95 €

El període que va des del final de la dinastia privativa de Mallorca (1343/1349) fins a l'inici del segle XVI va esser extremadament agitat i dramàtic per a les illes Balears. Un seguit de pestes i de guerres delmaren la població i empobriren les societats illenques, fins al punt que Formentera restà despoblada. 

El deute públic s'incrementà de manera extraordinària i la corrupció dels sectors dirigents encara agreujà més aquest problema. En aquest context, esclataren un seguit de lluites socials que degeneraren en autèntiques guerres civils, com la Revolta Forana o la Germania. Aquesta darrera ha estat la revolució més important que hi ha hagut mai a les illes Balears, però fou esclafada a sang i foc per la noblesa i la monarquia. Per sort, en aquest període també hi va haver grans obres de caràcter cultural com l'Atles Català, la Llotja de ciutat de Mallorca o els escrits d'Anselm Turmeda.
 

Font: SD Distribuciones

Informació aportada per en Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada