03 de novembre 2019

152.000 visitants celebren el 25è aniversari del Manga Barcelona, que segueix batent rècords

El públic s'ha sumat de manera entusiasta a la celebració del 25è aniversari del Manga Barcelona, que ha tancat avui les seves portes a Fira Barcelona Montjuïc i que, al llarg de quatre jornades, ha superat el seu rècord reunint més de 152.000 visitants que han omplert les trobades amb autors, presentacions, projeccions, tallers, xerrades i conferències... El públic, participatiu i entregat, ha omplert els aforaments d'una nodrida i diversa proposta d'activitats, pensades per satisfer tota mena d'aficions. Un èxit que ve a consolidar -per si calia- que l'afició al manga i a la cultura japonesa no és una moda passatgera sinó que es tracta d'una fascinació sòlidament arrelada. Expositors, autors, editors, distribuïdors... tots som Manga Barcelona, però l'èxit de l'esdeveniment no seria el mateix sense la fidelitat i l'entrega del públic.

 


La directora del Manga Barcelona, Meritxell Puig, destaca el fet que "des de dies abans d'inaugurar-se el certamen ja s'havien exhaurit totes les entrades per a divendres, dissabte i diumenge", i que malgrat això "gràcies al dispositiu ja aplicat en les dues anteriors edicions i a la distribució dels espais, la presència de públic ha fluït amb normalitat i sense aglomeracions".

D'entre els fets més rellevants d'aquesta edició, Meritxell Puig destaca com a especialment "emocionant" la gran exposició Osamu Tezuka. El déu del manga, una mostra que permet "endinsar-se en el món d'aquest creador fonamental del còmic i l'animació japonesos a través de més de 200 originals". Dins el recinte del Manga Barcelona s'ha pogut gaudir de l'espectacularitat de Dragon Ball World Adventure i sentir-se en Shin Chan per una estona en una recreació de la sala d'estar de casa seva.

La directora de Manga Barcelona també subratlla l'èxit d'activitats específiques creades per celebrar el 25è aniversari del certamen, ​​com el Manga Quest -una gimcana en què els participants han obtingut una col·lecció limitada de cromos- l'exposició Manga Revival -on el públic ha pogut intervenir de manera activa aportant els seus records-, l'actuació de les Charm, la participació del presentador Lázaro Munoz i la xerrada dels històrics Jaime Ortega i Ester Gomà. A més, ressalta la consolidació de l'Auditori com a sala de projeccions "que ha acollit diverses estrenes de cinema, com un festival". La pel·lícula One Piece Estampida ha estat la guanyadora del Premi Auditori a partir dels vots del públic.

El 25 Manga Barcelona ha confirmat la bona acollida de l'espai Manga Kids, un espai lúdic i familiar pensat per als més petits que es va estrenar l'any passat i que ha estat presidit per una col·lecció de figures de Doraemon, i ha renovat l'espai Japan Experience, que vol oferir una sèrie d'activitats relacionades amb la passió per la cultura japonesa. Per la seva banda, el gran escenari cobert de la Plaça Univers ha acollit esdeveniments tan massius com els concerts dels grups AKB48 i The 5,6,7,8's, els concursos de cosplay o trobades de mangatubers. 

Alguns dels autors convidats aquest any han estan Atsushi Ohkubo (Fire Force); Mizuho Kusanagi (Yona princesa del alba), els francesos Elsa Brants (Sálvame, Pythie) i Sourya Sihachakr (Talli, hija de la luna), Ryota-H (Ignite Eight, La ira de Bahamut: Twin Heads), Aya Kanno (Réquiem por el rey de la rosa), Tsubasa Yamaguchi (Ella y su gato, Blue Period), Homura Kawamoto (Kakegurui, jugadores dementes) i Kei Saiki (Kakegurui Twin). També han vingut el director de cinema Hideo Nakata i part de l'equip de One Piece Estampida, com el dissenyador Masayuki Sato i els productors Hiroki Koyama i Hiroyuki Sakurada.

Nintendo, la companyia de videojocs japonesa més longeva, ha disposat més de cent llocs de joc en un espai de més de 3.000 metres quadrats, en el qual ha presentat diverses de les seves novetats.

L'equip de FICOMIC vol agrair el suport que ha tingut dels assistents, tant de públic com de convidats, i dels mitjans de comunicació que han col·laborat per fer que el 25 Manga Barcelona hagi tornat a ser un gran èxit. També agraeix el suport de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Consolat General del Japó a Barcelona, ​​Fundación Japón, Carnet Jove, Japan Media Arts Festival, Escola Joso, ComerJapones.com i el patrocini de Nintendo, que han contribuït un any més a situar el certamen com a un referent mundial.

A partir d'aquests moments, FICOMIC ja treballa en el 26 Manga Barcelona, que se celebrarà del 29 d’octubre a l'1 de novembre del 2020 a Fira Barcelona Montjüic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada