24 d’octubre 2019

El Manga Barcelona es vesteix de llarg per celebrar el seu 25 aniversari

Ja està tot a punt per a la celebració del 25 aniversari del Manga Barcelona, que aquest any se celebra del 31 d'octubre al 3 de novembre de 2019 als Pavellons 1, 2, 2.1, 3, 4, 5 i Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc, on ocuparà aproximadament uns 78.000 metres quadrats. El certamen organitzat per FICOMIC oferirà nombroses activitats culturals com ara exposicions, conferències, signatures d'autors, tallers, xerrades i actuacions.

 

https://www.manga-barcelona.com/IMAGES/LOGOS/25/manga-barcelona-25.png

En aquests 25 anys, el Manga Barcelona s'ha convertit en un referent a Espanya per als amants del manga, l'anime, el cosplay i la cultura i gastronomia japoneses; en la roda de premsa de presentació, el president de Manga Barcelona Patrici Tixis ha recordat que "quan va començar el Manga Barcelona alguns deien que seria una moda passatgera", i ha destacat que aquesta edició es preveu "millor que mai pel que fa a entrades venudes i a quantitat d'activitats".

Meritxell Puig, directora del Manga Barcelona, es mostra convençuda que aquest serà "un any inoblidable. A hores d'ara estan exhaurides les entrades per a divendres, dissabte i pràcticament diumenge, però com sempre obrirem taquilles quan l'aforament ens ho permeti" .

Amb la intenció de projectar-se al futur i al mateix temps recordar el passat, aquest any abundaran -lògicament- les activitats específiques per celebrar el 25 aniversari del Manga Barcelona, com el Manga Quest, una gimcana en què els participants obtindran una col·lecció limitada de cromos. També es podrà veure l'exposició Manga Revival, on els nostàlgics podran reviure aquests 25 anys. D'altra banda, el Manga Otaquiz serà un concurs per demostrar els coneixements sobre manga; a més, cada dia es llançarà un Challenge.

Entre els autors convidats hi ha Atsushi Ohkubo (Fire Force); Mizuho Kusanagi (Yona, princesa del amanecer), els francesos Elsa Brants (Sálvame, Pythie) i Sourya Sihachakr (Talli, hija de la luna); Ryota-H, responsable del dibuix de mangas com Ignite Eight o La ira de Bahamut: Twin Heads; Aya Kanno, l'autora responsable del popular manga Réquiem por el rey de la rosa; Tsubasa Yamaguchi, la dibuixant dels manga Ella y su gato i l'esperat Blue Period; Homura Kawamoto, creador de Kakegurui, jugadores dementes; i Kei Saiki, dibuixant de Kakegurui Twin.

Un dels aspectes que destaca Meritxell Puig és el fet que l'Auditori "s'ha convertit en una gran sala de cinema, que ofereix estrenes de pel·lícules que encara no han arribat a les pantalles, com un festival". En aquest sentit, el cinema de terror japonès serà present de la mà del que és un dels seus noms més prestigiosos: el director Hideo Nakata, conegut sobretot per la sèrie de pel·lícules iniciades amb The Ring (El Círculo) (1998). Nakata presentarà al certamen el seu últim film, Sadako (2019), en què prossegueix aquesta saga. A més, en el 25 Manga Barcelona es presentarà el llargmetratge One Piece Estampida, la nova producció de Toei Animation que arriba a les nostres pantalles el proper 15 de novembre de la mà de Selecta Visión. Per celebrar-ho vindran el dissenyador Masayuki Sato i els productors Hiroki Koyama i Hiroyuki Sakurada.

En l'apartat musical es comptarà amb la presència de The 5,6,7,8’s, la banda japonesa de rock formada el 1986 a Tòquio i que es va fer mundialment famosa gràcies a la seva interpretació en la pel·lícula Kill Bill Volum 1 de Quentin Tarantino. A més, els aficionats al pop japonès tindran l'oportunitat de veure el grup idol més famós d'aquest país: AKB48, els senzills del qual, des de 2008, han estat número u.

Pel que fa a les exposicions -a més de Manga Revival-, Dragon Ball World Adventure és un espectacular recorregut que dóna vida al món de Bola de Drac. A més de la d'exposició s'ha confirmat el llançament de marxandatge exclusiu durant els quatre dies de Manga Barcelona. Altres exposicions són Doraemon; Blue Period, de Tsubasa Yamaguchi; De la Farga a la Fira, organitzada per l'Escola Joso, responsable també d'Els traços del Khamsin; i les figures de Tamashii Nations 2019.

D'altra banda, més de 200 originals d'Osamu Tezuka, també conegut com a Déu del Manga per la seva aportació a la vinyeta japonesa, es podran veure al llarg de dos mesos al Museu Nacional d'Art de Catalunya, en una exposició molt complexa que ha estat produïda per FICOMIC, gràcies a l'estreta col·laboració amb el Museu Nacional d'Art de Catalunya, Tezuka Productions i el Festival de la Bande Desinneé d'Angulema. Una mostra sense precedents al nostre país, que vol donar a conèixer l'obra d'un creador vital per entendre l'evolució del manga després de la Segona Guerra Mundial, i també un dels autors de còmic més prestigiosos i prolífics a nivell mundial. Macoto Tezka, fill del llegendari dibuixant de manga Osamu Tezuka i director de cinema i de televisió, i la dibuixant de manga Reiko Okano, vindran al Manga Barcelona per inaugurar la mostra.

Pensant en els més petits i les seves famílies tenim l'espai Manga Kids, un espai lúdic i familiar on es podran aprendre tècniques de dibuix, guió i disseny, llegir manga, jugar i realitzar activitats en família.

Després de l'èxit de l'anterior edició es renova l'espai Japan Experience, que vol oferir una sèrie d'activitats que reflecteixen la passió per tot el que ens arriba del Japó.

El gran escenari cobert estarà ubicat a la plaça Univers, espai on tindran lloc els diferents concursos de cosplay, així com actuacions musicals i exhibicions relacionades amb la cultura japonesa. Aquest escenari serà el lloc on es realitzaran els esperats concursos de cosplay. Hi haurà les esperades finals espanyoles del World Cosplay Summit, Clara Cow's Cosplay Cup i European Cosplay Gathering, a més d'una trobada de mangatubers. A la plaça Univers també s'ubicaran els foodtrucks.

Tampoc pot faltar la presència de la companyia de videojocs japonesa més longeva, Nintendo, que ha disposat més de cent llocs de joc i presentarà diverses de les seves novetats en un espai de més de 3.000 metres quadrats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada