23 de setembre 2019

Tsubasa Yamaguchi, autora de 'Blue Period', nova convidada al 25 Manga Barcelona

La preparació del 25 Manga Barcelona continua a bon ritme. Una nova convidada confirma la seva assistència a l'esdeveniment a Barcelona: Tsubasa Yamaguchi (Tòquio, Japó), la dibuixant dels mangas Ella y su gato (Planeta Cómic) i l'esperat Blue Period (Milky Way Ediciones), una de les obres seleccionades pel jurat del Japan Media Arts Festival en la seva última edició. Tsubasa Yamaguchi assisteix al 25 Manga Barcelona gràcies a la col·laboració entre el Japan Media Arts Festival, l'Agència Japonesa per a Assumptes Culturals i FICOMIC.

Després de llicenciar-se a la prestigiosa Universitat Nacional de Belles Arts i Música de Tòquio, el 2014 és guardonada amb el premi Shikishô per a principiants de Monthly Afternoon i debuta al nombre extra de maig de 2015 de la revista Good! Afternoon amb la història curta Nude Model. A l'any següent realitza un drama amb tints BL (‘Boys Love’) de tres capítols titulat Kokuhaku no Jikan, encara que serà una altra obra la que li permeti fer un salt endavant en la seva carrera: resulta l'escollida per encarregar-se de l'adaptació al manga del curtmetratge Ella y su gato, amb el que el cèlebre director Makoto Shinkai s'havia donat a conèixer a finals dels 90. Amb gran delicadesa i sensibilitat, que la dibuixant sap acompanyar amb la seu pulcre i agradable estil gràfic. L'obra tracta sobre el vincle que s'estableix entre una jove apocada que viu sola i Chobi, un gat abandonat al que recull en un dia de primavera, relació que narra en tot moment el felí.

La seva següent obra, Blue Period, es comença a publicar en el número d'agost del 2017 de la revista Monthly Afternoon. Aquest manga guanya popularitat al posar-se a la venda el primer volum recopilatori i comencen a arribar els reconeixements, entre ells el tercer lloc en el Manga Taishô de 2019, el quart lloc en la secció de manga per a nois de la famosa guia anual Kono manga ga sugoi! a l'edició del 2019 i el màxim guardó al Minna ga erabu Tsutaya Comic Taishô de 2018 en la categoria de futures promeses. Blue Period narra la cursa a corre-cuita d'un noi que, a meitat de segon curs de batxillerat, descobreix que la seva vocació és pintar i, malgrat no tenir coneixements bàsics de pintura, només el seu instint i talent natural, decideix lluitar per entrar a l'exigent Universitat Nacional de Belles Arts i Música de Tòquio (la mateixa en què va estudiar l'autora).

Coincidint amb el 25 Manga Barcelona, ​​s'editarà el primer volum d'aquesta sèrie que ha captivat al públic i a la crítica gràcies a la manera en que la mangaka exposa el procés d'aprenentatge del protagonista, amb especial cura a l'hora d'explicar les bases de la pintura i mostrar tant els estils existents com els materials i estris indispensables per desenvolupar tot el potencial d'un artista.
 
Tsubasa Yamaguchi és molt activa a les xarxes socials i la podem trobar a Twitter com a la usuària @ 28_3 (un joc de paraules entre l'anglès i el japonès, ja que "283" es pot llegir com "Tsubasa"). Assegura que li encanten les bombetes i col·lecciona diversos tipus d'accessoris i complements. A més, ha visitat anteriorment el nostre país, on va descobrir el pernil i la fideuà, que van passar a convertir-se en uns dels seus plats favorits.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada