14 de juny 2019

Mazinger Otome

TítolMazinger Otome
Títol original: Mazinger Otomie (マジンガー乙女, Noies Mazinger)
Autor: Mikio Tachibana (guio i dibuix) i Go Nagai (autor obra original)
Traducció de: Bàrbara Pesquer
Publicat per: Ooso Comics, abril de 2019
Format: Rústic amb sobrecobertes - 180 pàgines - 120 x 170 mm - B/N i Color
Preu: 10€



El passat abril coincidint amb el 37 Comic Barcelona, Ooso Comics va publicar el seu tercer manga, Mazinger Otome, creat per en Mikio Tachibana, basant-se en els famosos robots creats per en Go Nagai. L'editorial de Prades (Baix Camp) va anunciar la seva llicència dins del volum 3 de Mazinger Angels, que fou publicat pel Saló del Manga de l'any passat. Com la resta dels mangues de l'editorial aquest també ens ha arribat en català.

El manga consta de 8 capítols, el darrer com a extra, més curt i com epíleg per tancar la història, fou publicat originalment entre el 2009 i el 2010.

Mazinger Otome, o Noies Mazinger com es podria traduir, ens introdueix els robots de la franquícia Mazinger com si fossin androides femenins de grandària humana. La protagonista, és la Seto Magami, versió femenina del Mazinger Z. Les altres noies robots són la Reito Magami, versió del Great Mazinger, la Grace D. Fleed, versió del Grendizer i finalment la Shiko Kotetsu, versió de l'Steel Jeeg, sent l'únic robot que no forma part de les diverses sèries Mazinger.

En la seva vida quotidiana són alumnes d'institut, però poden utilitzar els atacs dels corresponents robots. Com que això podria ser un perill, hi ha tota una senyalització que limita els seus poders. Però si hi ha noies robots bones, també hi ha noies robots dolentes. Aquestes són versions de bèsties mecàniques i en són tres: la Key (Garada K7), l'Em (Doublas M2) i l'Elle (Dandam L2). Les tres són alumnes de l'institut Bardos, dirigit per una versió del Dr. Hell. Així doncs ens trobem amb un manga que combina acció i humor, amb algun toc eròtic lleuger.

Com ja ens té acostumats Ooso Comics, l'enquadernació és encolada i cosida. Les pàgines inicials són en color. Sota la sobrecoberta, s'ha acolorit la portada i la contraportada de lila. Se segueix la línia establerta amb els altres mangues publicats. A més també s'hi ha d'afegir que els clients que l'hem comprat a través de la pre-order, el volum va acompanyat de tres petites cartes de la Seto, la Reito i la Grace. Són petits que s'agraeixen en una petita editorial i que a més aposta per la nostra llengua.


No sé si és a causa del canvi en la traducció o bé la revisió no s'ha fet prou bé, que he notat que alguns insults o paraules vulgars grinyolaven molt. Això ho he observat al primer capítol però també en algun altre moment més endavant. El català és una llengua rica en insults i sembla que no s'ha sabut aprofitar. També he observat algun altre concepte o frase que s'hauria pogut traduir o escriure millor. És el que passa quan llegeixes en la teva llengua, que t'hi fixes més, i t'adones de les coses que desentonen. De vegades cal més d'una revisió o més de dos ulls, el que un no ho ha vist un o veu l'altre.

Mazinger Otome és el seu tercer manga, i aquest juliol, Ooso Comics finalitzarà el seu primer manga, ja que es posa a la venda el quart i darrer volum de Mazinger Angels. Al març van anunciar la seva quarta llicència, Dynamic Heroes, i darrerament per les xarxes van posant pistes sobre una nova llicència. Així doncs de mica en mica Ooso Comics va creixent i de moment centrant-se amb en Go Nagai, i sempre publicant-ho en català, cosa que sempre s'ha d'agrair.


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada