03 de juny 2019

Exposició sobre «Doctor Uriel» de Sento Llobell a València

La Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset acull aquesta exposició, organitzada juntament amb l’Aula de Còmic, en la qual Sento Llobell recull les experiències del jove metge Pablo Uriel durant la Guerra Civil. La mostra es podrà visitar fins el 7 de juliol.

Aquesta exposició és el resultat del canvi que va començar amb la publicació en 2013 d’Un médico novato, obra amb què Llobell va guanyar el premi Fnac/Sinsentido i en què es narren les experiències del seu sogre Pablo Uriel durant la Guerra Civil espanyola. Aquest obra tindrà continuïtat amb Atrapado en Belchite i Vencedor y vencido; el cicle es tanca amb l’edició de la novel·la gràfica Dr. Uriel, publicada per Astiberri en 2017.

En paraules de Sento Llobell i Elena Uriel, “amb aquesta exposició volem contar dues històries, la història d’un llibre que es comença a escriure, a mà, el juliol de 1936 i que, 80 anys més tard, després de passar per diversos formats, acaba esdevenint un còmic. I la història de Pablo Uriel, el protagonista d’aquest còmic, un jove metge que un bon dia ix de sa casa, a Saragossa, per atendre els seus pacients i es veu atrapat, durant 1.000 dies, en l’infern de la Guerra Civil”.

Pablo Uriel va voler explicar als seus fills el que li havia passat tots aquells anys, i per això ho va escriure, però de segur que no podia imaginar que el seu manuscrit es convertiria en llibre i, després, en una novel·la gràfica que rebria diversos premis i que seria llegida per molta gent.

Sobre Sento Llobell

Sento Llobell forma part de l’anomenada ‘Nova Escola Valenciana’ dels anys 80. En 1981 abandona la docència a la Facultat de Belles Arts, on s’havia llicenciat, per a dibuixar còmics. Des del 1981 Llobell té editats 12 àlbums de còmics, ha il·lustrat 6 llibres i ha dissenyat 25 cartells. Les seues il·lustracions i còmics s’han publicat en diferents mitjans, com TBO, Pequeño País, Cairo. Ha dissenyat falles avantguardistes a la plaça de l’Ajuntament de València (1986 i 1987) i a Na Jordana, també en dos ocasions. Cal destacar el seu treball en la il·lustració publicitària. També és seu el disseny del Parc Gulliver al Jardí del Túria.



Font: DissenyCV

Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada