05 de juny 2019

Espai

Títol: Espai
Autors: Diversos autors
Publicat per: Sudando Tinta Ediciones, abril de 2019
Format: Rústic - 113 pàgines - 17x26 cm - Color i B/N
Preu: 12€






Enguany el col·lectiu Sudando Tinta Ediciones  ha tornat a publicar un nou fanzine, el seu cinquè, el qual es va finançar gràcies a una campanya de micro-mecenatge a Verkami superant l'objectiu establert.
 
Tal com ens indica el títol del fanzine, Espai, aquest és el tema central de les diverses històries que inclou. El desconegut del què hi ha al firmament i més enllà ens ha fascinat la humanitat des de l'antiguitat, l'establiment de les constel·lacions en serien un primer exemple. A mesura que els nostres coneixements astronòmics anirien creixent, i amb l'arribada de les dites curses espacials del segle XX, sumant-hi la nostra imaginació, l'espai, l'última frontera, acabaria format part de la nostra cultura popular. Són moltes les sèries i pel·lícules com també novel·les que tenen l'espai i l'univers com lloc d'acció. Per dir-ne alguns exemples: Des de clàssics com la novel·la La guerra dels mons i la pel·lícula  2001: una odissea de l'espai, a franquícies com Star Trek, Star Wars i Stargate i sèries com Babylon 5 i Farscape.

Així en les diverses historietes que llegirem, ens trobarem voltant per naus espacials i planetes extraterrestres, i envoltats d'alienígenes caps d'ells iguals, enmig  de traïcions, conspiracions, invasions, persecucions i exploracions. El que dóna lloc que tota historieta sigui diferent, tant per l'argument com per l'estil de dibuix per cada un dels dibuixants. Entre els diversos còmics que recull aquest volum, hi ha també diverses il·lustracions que complementen el fanzine.

D'autors, voldria destacar per coneixença en Gargotaire, company de ComiCat, que ha tornat a col·laborar en aquest fanzine amb una historieta curta sobre un repartidor que ha de portar una càrrega a destí.

El fanzine ha estat editat en dues llengües, en català i en castellà, les dues edicions es diferencien per la portada i també pel títol. Sobre la portada de l'edició en català, la que es mostra aquí, m'ha recordat al dibuix d'en Tsutomu Nihei en les seves obres Biomega i Blame!. El més destacat respecte als altres anteriors fanzines, són les seves mides. Si abans eren 15x21 cm, aquest mesura 17x26 cm. Així doncs tal com diu l'editorial del llibre: "Aquest cop tenim un format digne del millor comic book americà".


Els 5 fanzines de Sudando Tinta Ediciones:
(1) Víkings, (2) El Bosc, (3) Paranormal, (4) Dracs i Tavernes i (5) Espai


Marc "Llop Segarrenc"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada