13 de març 2019

Splash Sagunt 2019 se celebrarà els propers 22, 23 i 24 de març

El passat dimarts, 12 de març, es va presentar en el Col·legi Major Rector Peset de València el cartell de la sisena edició de l'Splash Sagunt Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana. El festival, organitzat per la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de Sagunt, se celebrarà un any més en el Casal Jove del Port de Sagunt els dies 22, 23 i 24 de març i comptarà amb un total de 50 artistes i 30 estands. L'acte de presentació del festival ha comptat amb la presència del regidor de Joventut, Guillermo Sampedro; el primer tinent alcalde de Sagunt, Pepe Gil; i el secretari autonòmic, Albert Girona.

Per a esta sisena edició, el festival comptarà amb alguns dels autors i autores més destacats de la Comunitat Valenciana i del panorama nacional, com l'artista alemanya Isabel Kreitz, qui recentment ha publicat una obra de novel·la gràfica en l'editorial La Cúpula i és autora d'obres com Haarman, el carnicero de Hannover, El caso Sorge i Pólvora mojada, pels quals rebrà el Premi Trajectòria Internacional.

El festival també comptarà amb autors com Sento Llobell i Elena Uriel, amb l'exposició Dr Uriel: Vinyetes de la Guerra Civil. Núria Tamarit, l'autora valenciana del cartell de l'Splash 2019, estarà present amb una exposició sobre la seua obra i la publicació de dos dels seus treballs d'enguany. L'oferta d'exposicions es completarà amb ‘Corrupcionario’, de Bernardo Vergara, premi Humor Gràfic 2019.

L'Splash també comptarà amb gran quantitat d'autors/as com Rubén Pellejero, Bernardo Vergara, Antonio Altarriba, Carla Berrocal, Keko, Kim, Cristina Durán, Toni Guiral, Ana Galvañ, Carlos Azagra, Encarna Revuelta, Nadar, Miguel Ángel Giner, Laura Rubio o Javier i Juan Gallego, entre molts d'altres. Els autors participaran en diferents activitats, que permetran conéixer-los, com són lliuraments de premis, presentacions de llibres, xarrades, taules redones i signatures en els estands de la zona de fira.

Una altra de les activitats del festival és el cinema per a totes les edats, així com tallers a càrrec de socis d'APIV per als més joves en la secció de l'Splash Kids. Destaquen altres activitats com actuacions de rock, amb Los Mocetones, i espectacles com el de Leo Bassi. Un altre aspecte que destacar és la presència de Laura Barrachina, directora del programa ‘La hora del bocadillo', de Ràdio 3, i premiada per la seua labor de difusió del nové art. S'emetrà un programa en directe.

El regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, ha afirmat que l'Splash "és un festival que està dins d'un bon moment en què és el còmic al País Valencià". Sampedro ha explicat que s'ha convertit "en la referència de tota l'activitat que es fa des del públic en el món de la il·lustració còmic. Som referència perquè en els últims anys s'han fet bé les coses, hem sabut fer un festival pròxim i atractiu per al públic".

També ha destacat que és el tercer any que l'Ajuntament de Sagunt coordina i coorganitza el festival juntament amb la Conselleria de Cultura, "la presència de la qual ens ha ajudat a ser més forts. La intenció és seguir la línia de l'any passat, enguany vam arribar quasi als 30 estands, tenim més de 50 artistes, teatre, música, exposicions i hem pogut portar a artistes internacionals".

A més, Guillermo Sampedro ha assegurat que confia que "este siga l'últim any que l'Splash es fa en les instal·lacions de la regidoria de Joventut. Esperem que l'any que ve es puga fer en la Nau de Tallers, eixa és l'aposta que ha de fer este festival, l'Ajuntament i Conselleria. Esperem que eixe salt a la nau es produïsca al més prompte possible, esperem que l'any que ve, i que amb això el festival es convertisca en un dels festivals més potents de tot l'Estat Espanyol”.

Per altra part, Albert Girona, ha assenyalat que en esta legislatura “la Conselleria ha apostat molt pel còmic i la il·lustració” i ha assegurat que el festival Splash Sagunt suposa una aposta de futur pensant en una mostra de creadors, en la indústria i en les sinergies que es poden establir a partir de l'organització que existix a Sagunt. “És un festival que s'ha consolidat, que té una aposta molt decidida en la mateixa direcció que s'ha apuntat, pensant, sobretot, en els creadors i a treballar les propostes valencianes de còmic i donar-les a conéixer pensant en les editorials, etc. Per això era molt important també que hi haguera unes sinergies i una col·laboració entre tots”.

Sobre les instal·lacions en les quals es realitza el festival del còmic, el secretari autonòmic també ha manifestat la seua voluntat que este es trasllade a la Nau de Tallers: “Adquirir la propietat plena de l'edifici era un gran objectiu d'esta legislatura, i ara ho és reformar-la i posar-la en funcionament per a realitzar activitats de tota mena, entre elles este festival, ja que li donarà més prestigi i possibilitats”.

Pepe Gil ha explicat que el festival té la vocació de continuar i, a més, de créixer en el panorama nacional, i ha assenyalat que la intenció és que “el festival siga encara molt més atractiu del que ja és, de la mateixa manera que ho siga per a esta ciutat i per a tots els que vinguen a gaudir del festival”.

L'àmplia oferta centrada en el món del còmic comptarà amb exposicions, tallers, xarrades, taules redones, signatura de llibres, concerts, cinema, videojocs i, finalment, el lliurament dels premis als guanyadors d'esta edició que clausurarà el festival el matí del diumenge, 24 de març. Els interessats a consultar la programació completa o obtindre més detalls del festival poden fer-ho a través del web www.splashsagunt.es


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada