04 de març 2019

El 9 i el 10 de març, nova edició del Graf Barcelona

GRAF és un punt de trobada per al còmic d'autor i l'edició independent que consta de dues edicions anuals, una a Barcelona al març i una altra al novembre a Madrid i se celebra des de 2013. Pretén acollir editorials i iniciatives independents al voltant del còmic, no cenyint-se únicament a les vinyetes, també a tot el que suposi endinsar-se en el llenguatge del dibuix, el grafisme i les arts visuals.

Descarrega el programa complet.

PER QUÈ FEM GRAF?

El còmic està present diàriament en les nostres vides. Cada vegada més, campa al seu aire en àmbits com la publicitat, el disseny, el cinema o Internet. Una quantitat apreciable d'artistes nacionals han entrat al mercat per una via alternativa que busca cobrir un important buit en panorama editorial. Cada vegada són més els dibuixants que s'autoediten els seus treballs en formats de tota índole i els col·lectius que es decanten pel fanzine en paper per donar a conèixer les seves idees. Il·lustradors i historietistes entenen directament la seva obra com a art i així l'ofereixen al públic. Augmenten les editorials autogestionades i s'han consolidat propostes diferents que gaudeixen de bona presència als canals habituals de distribució, sense abandonar l'esperit de còmic d'autor i la filosofia independent.

Aquesta maquinària subterrània imparable està aportant segells d'interès, empreses que presenten talents de nou encuny. Cada un amb la seva política d'edició, van junts de la mà en coedicions puntuals i fan pinya quan cal batallar contra les barreres de la distribució tradicional, la insuficient atenció mediàtica o la manca de recursos. Per tot això, resulta vital l'existència d'esdeveniments locals que recullin l'actual efervescència de l'edició independent.

GRAF neix de l'augment de propostes independents en el mercat del còmic i la il·lustració que no es veuen reflectides, o volen diferenciar-se, de festivals al voltant de la historieta ja existents.

COM S'ESTRUCTURA?

Els tres eixos principals de GRAF són els expositors, les xerrades i els tallers. A cada edició hi participen desenes de propostes, artistes, col·lectius o segells editorials i entre ells es genera un continu aprenentatge.

QUI POT EXPOSAR A GRAF?

Qualsevol artista, col·lectiu o editorial independent l'obra giri al voltant del còmic d'autor i / o la il·lustració, independentment de la seva nacionalitat o trajectòria. Cada any l'staff de GRAF selecciona d'entre totes les sol·licituds rebudes el llistat final d'expositors.

COM PUC COL·LABORAR?

Durant les setmanes prèvies a cada edició obrim les bústies per rebre propostes de col·laboració, idees i ajuda de tota mena. Pots subscriure't al nostre newsletter per estar al corrent de cada convocatòria.

QUI SOM?

L'staff habitual de l'organització som Iñaki Sanz, Mireia Pérez, Silvia Aymí, Borja Crespo, Gerardo Vilches, Ana Galvañ i Pedro Toro. A nosaltres se suma un grup de voluntaris, amics i col·laboradors sense els quals seria impossible seguir celebrant la trobada edició rere edició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada