23 de gener 2019

L'AVL prepara un còmic dels Pelegrins de les Useres

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua, dins de la seua col·lecció Gràfica, editarà enguany el còmic dedicat a la rogativa penitencial dels Pelegrins de les Useres, que és, sens dubte, la celebració de tipus religiós més important de totes les que es fan en les comarques de l'interior de Castelló per la seua singularitat, espiritualitat i autenticitat.

 https://fotos01.levante-emv.com/2019/01/18/328x206/va-1.jpg

Ramon Ferrer, president de l'AVL, s'ha reunit esta setmana amb Alfredo Royo, depositari dels Pelegrins, i amb el dibuixant Jesús Huguet, il·lustrador de la major part dels còmics editats per la institució, per a crear l'estructura, el contingut i el guió de les vinyetes d'esta nova publicació, que comptarà amb la col·laboració de la Diputació Provincial de Castelló.

La idea d'este còmic, basat en els Pelegrins de les Useres, forma part d'un projecte més ambiciós que Javier Moliner, president de la Diputació de Castelló, i el president de l'AVL, Ramon Ferrer, van abordar en una reunió celebrada el passat mes de maig, fruit de la sintonia i sensibilitat institucional per la llengua i les tradicions populars de les terres castellonenques. L'objectiu és presentar el còmic abans de la celebració de la rogativa d'enguany, com sempre prevista per a l'últim divendres del mes d'abril. L'edició d'esta nova publicació compta també amb el suport de l'Ajuntament de les Useres, dels clavaris i del depositari d'esta celebració penitencial.



Informació aportada per Jaume Tugores 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada