04 de novembre 2018

Rècord de visitants al XXIV Saló del Manga de Barcelona

EL XXIV SALÓ DEL MANGA DE BARCELONA SUPERA EL SEU RÈCORD AMB MÉS DE 150.000 VISITANTS GRÀCIES A LA SEVA APOSTA PER LA TRADICIÓ I LA MODERNITAT


El XXIV Saló del Manga de Barcelona, ​​organitzat per FICOMIC, tanca aquest diumenge, 4 de novembre, amb més de 150.000 visitants, dues mil més que en la passada edició que va durar cinc dies. Un Saló del Manga que ha mantingut el mateix espai que en l'edició anterior (75.000 metres quadrats repartits entre els cinc palaus i la plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc), però que ha augmentat en un 9% el número total d'expositors, ha inclòs nous espais i activitats més participatives i ha sumat la presència de noves marques japoneses com UNIQLO i MUJI.


Aquesta edició ha destacat per una gran afluència de públic durant els quatre dies del Saló del Manga de Barcelona, ​​així com un ple absolut en totes les activitats programades durant l'esdeveniment. Tallers plens de públic interessat en qualsevol tema relacionat amb la cultura japonesa, així com l'auditori, les sales d'actes, el nou espai infantil Manga Kids o la plaça Univers, on estava situat el gran escenari del XXIV Saló del Manga de Barcelona.

"Estem molt satisfets per l'assistència aconseguida durant els quatre dies d'aquesta edició que, en coincidir amb un pont, ha vist incrementada la presència de públic provinent de tota Espanya els quatre dies", ha assenyalat la directora del Saló del Manga de Barcelona, Meritxell Puig. "Per primera vegada en la història del Saló del Manga, les entrades online es van esgotar per a tots els dies abans de la inauguració; el què s'ha traduït en una presència contínua de públic al recinte que, gràcies al dispositiu ja aplicat en la passada edició i la distribució dels espais, ha fluït amb normalitat i sense aglomeracions", ha remarcat. La directora també ha apuntat l'èxit de participació en totes les activitats, com els tallers, concerts, exhibicions i projeccions o la macro exposició Llenguatge, Objectes i Bèsties. En definitiva, Puig ha recordat com el Saló del Manga de Barcelona segueix actuant com un punt de trobada d'aficionats i apassionats "no només del manga, sinó de tots els àmbits de la cultura japonesa" vinguts des de tots els punts de l’Estat a Barcelona.

Durant els quatre dies, els assistents al XXIV Saló del Manga de Barcelona han tingut l'oportunitat de submergir-se de ple en l'univers que configuren el gènere i la cultura japonesos, gaudint d'una completa programació amb activitats, exposicions, projeccions, concerts i signatures d’autors. La parella d’autores Akira Himekawa, conegudes per adaptar els videojocs de la saga The Legend of Zelda; un dels animadors més clàssics de Bola de Drac, Masaki Satô; o la dibuixant Paru Itagaki han estat alguns dels convidats més destacats d'aquesta edició. Han completat la llista Saisuke Hagiwara, Eiki Eiki, Taishi Zaou, Nagabe, Tatsuo Unemi, Elsa Brants, l'ex idol Emika Kamieda, la cantant Nana Kitade, i la icona de la moda Junnyan, entre d'altres.

També ha estat molt ben acollida l'exposició Bandai-Tamashii Nations que, presidida per un gegantí bust de Mazinger Z, ha tornat a portar al Saló del Manga una mostra dels seus millors productes.

Nintendo, patrocinador oficial del Saló del Manga de Barcelona, ​​ha reforçat la seva presència amb una Zona Nintendo de 3.500 metres quadrats (més del doble que la passada edició) dedicats exclusivament als títols i llicències de Nintendo Switch. Els esperats Super Smash Bros Ultimate, Pokémon: Let's Go, Pikachu! i Pokémon: Let's Go, Eevee! han estat a disposició del públic – juntament amb molts altres - en més de 100 espais de joc. Alhora, ha destacat també el nou espai Manga Kids, dirigit als assistents més joves, o la part dedicada a la gastronomia japonesa, al Palau 2.1, on s'han realitzat diversos tallers i degustacions culinàries.

Per la seva banda, la plaça Univers ha tornat a ser un dels punts que més públic ha congregat amb la celebració de diversos concerts i exhibicions de ball, a més dels concursos per a l'elecció dels representants espanyols en les competicions internacionals European Cosplay Gathering, el World Cosplay Summit i la Clara Cow's Cosplay Cup, que ha tancat la quarta i última jornada del XXIV Saló del Manga de Barcelona.

L'equip de FICOMIC vol agrair el suport que ha tingut dels assistents, tant de públic com de convidats, i mitjans de comunicació que han col·laborat per fer que el XXIV Saló del Manga de Barcelona hagi tornat a ser un gran èxit. També agraeix el suport de l'Ajuntament de Barcelona, ​​del Consolat General del Japó a Barcelona, ​​la Fundación Japón, Carnet Jove, del Japan Media Arts Festival, l'Escola Joso, ComerJapones.com i el patrocini de Nintendo, que han contribuït un any més a situar el Saló del Manga de Barcelona com a un referent mundial.

A partir d'aquests moments, FICOMIC ja treballa en el XXV Saló del Manga de Barcelona, que se celebrarà del 31 d'octubre al 3 de novembre de el 2019.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada