19 de novembre 2018

Camacuc: VI Premi El Tempir categòria País i núm. 289 (novembre i desembre)

Com a novetat dels mesos de  novembre i desembre, es publica el número 289 de la revista Camacuc. També mencionar que la revista Camacuc ha estat guardonada amb el VI Premi El Tempir en la categoria de País. 

El passat 17 de novembre va tenir lloc la VI edició dels Premis El Tempir, que reconeixen la trajectòria cívica d’aquelles persones, entitats o empreses, públiques o privades, que han destacat per un treball tenaç i digne a favor de la llengua i la cultura valencianes. Tres són les categories geogràfiques dels guardons que es lliuren durant els Premis: País, Migjorn i Elx.

Enguany, el VI Premi El Tempir en la categoria de País s’ha concedit a Camacuc, revista íntegrament escrita en valencià i feta per autors valencians, que sempre ha mostrat una gran preocupació per l’aprenentatge de la nostra llengua entre els més menuts. Per això, aquesta revista s’ha convertit en una eina pedagògica cabdal per al foment de la lectura en valencià i ha contribuït a crear generacions alfabetitzades en la llengua pròpia del país.

Camacuc és sens dubte un projecte de país, un projecte que ha resistit en els pitjors moments l’embat de la crisi econòmica per escassesa de subscriptors i també per la manca de suport administratiu però que ha crescut sàviament racionalitzant despeses sense que es vera malmesa la qualitat de les històries que publica, fonamentalment en format de còmic, adreçat als infants entre 6 i 12 anys amb un to divertit i didàctic. A hores d’ara, la distribució de Camacuc es fa a tot l’àmbit del domini lingüístic i està present tant a les biblioteques com a escoles, centres públics i a les cases de totes les persones subscriptores.

 http://eltempir.cat/wp-content/uploads/2018/11/La-revista-Camacuc.jpg

Amb tot, la Junta Directiva d’El Tempir vol reconéixer amb la concessió d’aquest guardó la tasca pionera d’aquells 19 socis que aportaren capital per constituir l’empresa Camacuc, SA i sobretot valorar la gran tasca realitzada per Joan Escrivà pare i Joan Escrivà fill que han comandat aquest projecte els últims lustres perquè no naufragara. Sovint els projectes de país van lligats als noms de persones que han tingut clar els objectius a aconseguir a favor de la dignificació de la llengua i de la cultura del País Valencià. S’ha de ressaltar també que Camacuc ha estat escola de tota una plèiade d’il·lustradors i escriptors valencians que volien fer-se conéixer i que han acabat per ser reconeguts dins el món del còmic, de la il·lustració, de la narració i dels audiovisuals. Així, podem esmentar-hi Toni Cabo, M. José Arana, Vicent Dolç, Burguitos, Jesús Huguet o Pau Valls, entre d’altres. També han passat per la revista autors importants com Josep Sanchis i Josep Palop. A hores d’ara Camacuc enfronta el futur amb optimisme i amb ganes de continuar prestant servei al país mitjançant la formació de futures generacions alfabetitzades en valencià i ser base de futurs lectors.


Font: El Tempir



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada