25 d’octubre 2018

El Saló del Manga de Barcelona s'obre a la cultura japonesa

ES PRESENTA EL XXIV SALÓ DEL MANGA DE BARCELONA AMB NOUS ESPAIS I SECCIONS


El dijous 1 de novembre s'inaugura el XXIV Saló del Manga de Barcelona, ​​una edició que guanya en seccions i activitats. El certamen ha presentat les seves novetats amb la participació del Cònsol General del Japó a Barcelona, ​​Naohito Watanabe; el president de FICOMIC, Patrici Tixis; Oriol Estrada, responsable i coordinador d'activitats del Saló del Manga de Barcelona i la directora del Saló del Manga, Meritxell Puig. Aquesta edició del Saló del Manga de Barcelona, ​​que organitza FICOMIC, tindrà lloc del dijous 1 al diumenge 4 de novembre, ocupant 75.000 metres quadrats dels Palaus 1, 2, 2.1, 3.1, 4, 5 i la plaça Univers del recinte de Fira Barcelona Montjuïc.


Patrici Tixis, president de FICOMIC, considera que aquest Saló del Manga és un dels esdeveniments culturals més importants, tant per la presència de públic, com dels mitjans. Ha destacat els tallers de manga, d'anime, escriptura i literatura, així com la incorporació de les noves seccions com Manga Kids, Japan Experience o Nihon Ryori. A més, ha agraït al Consolat General de Japó i a Fundación Japón per la col·laboració contínua que tenen tant amb el Saló del Manga de Barcelona com amb FICOMIC.

Per a la directora del XXIV Saló del Manga de Barcelona, ​​Meritxell Puig, el certamen creix any rere any, no només en el nombre de visitants, sinó també en l'interès que desperta en empreses i institucions. En aquesta edició, el nombre d'expositors creix fins als 222, un 9% més respecte al passat any. També ha volgut destacar una optimització en la distribució dels pavellons, per oferir al visitant una visita més agradable i fluïda durant els quatre dies de l'esdeveniment. Entre els nous espais, tenim el Manga Kids, una zona pensada per a nens d'entre 5 i 12 anys, que els serveixi per conèixer, no només el manga, sinó part de la cultura japonesa. L'escenari tindrà nous concursos com el Idol Contest i el K-Pop, a més de les tradicionals finals espanyoles de l'European Cosplay Gathering, Clara Cow's Cosplay Cup i World Cosplay Summit. Una altra novetat està relacionada amb els tallers de cuina de l'espai Nihon Ryori, ja que als matins servirà d'aula de cuina a on s'ensenyarà a elaborar alguns plats típics japonesos.

Oriol Estrada ha volgut destacar la macro exposició Llenguatge, objectes i bèsties, on es podran veure 130 originals de diversos mangas, així com obres de vídeo i instal·lacions audiovisuals. Aquesta mostra és fruit de l'acord amb el Japan Media Arts Festival, el certamen japonès dedicat a la difusió i el reconeixement de les arts modernes. També ha citat alguns dels grans convidats d'aquest any al XXIV Saló del Manga de Barcelona. Noms com Akira Himekawa, Daisuke Hagiwara, Eiki Eiki y Taishi Zaou, Elsa Brants, Masaki Satô, Nagabe, Paru Itagaki, Emika Kamieda, Nana Kitade, The Samurai Sword Artists Kamui o Takashi Hatsushiba, entre d'altres. Estrada també ha destacat l'espai Japan Experience amb noves seccions i multitud de conferències, tallers i activitats on conèixer una mica més la cultura popular i tradicional japonesa. Una altra novetat d'aquest any serà el Mini-Stage, en el qual s'oferirà karaoke lliure, random dance o batalles de ball, a més de tallers, exhibicions de sumi-e o la tradicional cerimònia del te.

El cònsol del Japó, Naohito Watanabe ha assenyalat que el Saló del Manga de Barcelona s'ha convertit en un mega esdeveniment de caràcter mundial relacionat amb la cultura japonesa. També ha destacat el gran nombre d'activitats i convidats que té l'edició d'aquest any, centrant-se en les noves seccions i en els tallers que mostren la diversitat cultural japonesa.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada