29 de maig 2018

Drac Català 1. Gènesi

Autor: Carles Roman
Publicat per: Còmics Roman, abril de 2018
Format: Rústic, cosit - 64 pàgines - 210 x 295 mm - Color
Preu: 15€

Aquest passat abril va renéixer en una nova versió el primer superheroi català de còmic, el Drac Català de l'autor empordanès Carles Roman.

Les arrels d'aquest còmic es troben el maig de 2000, quan es va publicar el seu primer número llavors sota el nom de Capità Catalunya, que per qüestions legals va haver de canviar de nom, i el segon número ja tenia com a nom el definiu Drac Català. En total en van sortir 7 números, el darrer el 2003, a més d'un  recopilatori dels tres primers números en els quals s'expliquen els orígens del personatge.  

Fou però fa uns cincs anys que vaig tenir el meu primer contacte amb el vell Drac Català quan en Carles Roman va penjar el primer número al seu blog, tot pensant que en continuaria penjant la resta de números però no va ser així. 

Així que arribem aquest 2018, on després d'un temps de creació, sent divuit anys després doncs d'aquell primer número, en Carles Roman ha volgut recuperar el personatge i la història tot mantenint l'essència i l'argument clàssics però actualitzant-los als nous temps, amb alguns lleugers canvis argumentals i de diàlegs, afegint escenes, corregint errors lingüístics i en especial el més destacat, que aquest cop és en color. Sense dubte una cosa que caracteritza els còmics de superherois és el color i això ha estat un encert en aquesta nova edició.

Aquesta nova edició ha anat acompanyada d'una campanya de micromecenatge per sufragar part de les despeses d'impressió la qual ha resultat ser tot un èxit. Fou al Saló del Còmic de Barcelona d'enguany on es va presentar i posar a la venda.

El contingut d'aquest primer nou Drac Català, justament titulat Gènesi, o sigui "origen", vindria a ser el dels primers 3 números clàssics, però reorganitzant-ho cronològicament. Així ho he pogut comprovar fent les respectives comparacions amb els dos primers números clàssics, pel que fa al tercer doncs no en tinc la certesa, però pel que he pogut esbrinar diria que sí. 

Centrem-nos breument en la història. El jove barceloní Albert Roure juntament d'altres companys d'una expedició catalana, es troba fent muntanyisme i escalada a l'Himàlaia, quan de cop i volta l'equip és víctima d'un terratrèmol i ell, n'és l'únic supervivent. En despertar-se, es troba dins d'una cova en mans d'un orde secret de monjos guerrers. Així doncs, com que no es localitza el seu cos per l'equip de rescat, l'Albert Roure serà donat per mort.

Ara en presència d'aquests misteriosos monjos, prendrà la decisió transcendental d'abandonar qui havia sigut i esdevenir un nou Albert, tot endinsant-se en un món desconegut ple de misteris aportant-li una nova vida, trencant tots els seus propis límits. Anys després en tornar a Barcelona, tot volent passant desapercebut, es veurà implicat en cert incident, el qual donarà lloc el naixement del superheroi Drac Català.

Aquest primer àlbum suposa un bon recomençament de la història. Com a encerts, els que ja he mencionat, com el color i la reorganització cronològica, i d'altres com moltes referències als temps actuals i a elements culturals siguin catalans o bé homenatges al món dels còmics de superherois. Sempre hi ha un "però". Així doncs com cosa negativa és la no referència al cim de l'Himàlaia el qual estan escalant l'Albert i companys, és a dir l'Everest tal com se'ns explica al segon número clàssic, tot aprofitant i com a bona curiositat per dir-nos quin és el seu  nom veritable i original tibetà, Chomolungma. Una pèrdua d'informació geogràfica que a parer meu pels qui han pogut gaudir dels vells còmics doncs poden trobar a faltar.

Ja per acabar només queda dir que espero que aquest primer àlbum tingui bona acceptació i que podem gaudir de més aventures del Drac Català a tot color i més tal com acaba. Que la força del Drac acompanyi al renovat Albert Roure! 


Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada