06 d’abril 2018

"Viatges en vinyetes" al Kosmopolis CCCB

La literatura de viatges a través de la ficció gràfica

Kosmopolis aborda el gènere de la ficció gràfica amb una doble activitat. Presenta una xerrada amb l’autor nord-americà Peter Kuper i un taller de realització de cròniques de viatge a càrrec de Jorge Carrión i Sagar.

 Imatge de l'activitat: Viatges en vinyetes

En els darrers anys la crònica de viatges il·lustrada, ja sigui en format de còmic o d’sketching, s’ha consolidat com un gènere narratiu de gran impacte global. La programació contínua de Kosmopolis es fa ressò d’aquest fenomen i convida un dels seus grans protagonistes, l’autor nord-americà Peter Kuper, premi Eisner i professor convidat de novel·la gràfica a la universitat de Harvard, que conversarà sobre la seva obra amb Pere Ortín, director d’Altaïr Magazine.
La jornada es completarà amb un taller de còmic de no ficció a càrrec de dos destacats representants del gènere a l’Estat espanyol, l’escriptor Jorge Carrión i el dibuixant Sagar.
20 d'abril de 2018
Matí | 10.00 - 14.00Taller de conceptualització, producció, desenvolupament i publicació de projectes de còmic de no ficció, a càrrec de Jorge Carrión i Sagar.
Les dues primeres hores del taller són teòriques i les altres dues, pràctiques. Es recomana la lectura de dues obres per comentar i analitzar: Cuaderno de Oaxaca, de Peter Kuper (Ed. Sexto Piso) i Barcelona. Los vagabundos de la chatarra, de Jorge Carrión i Sagar (Norma Cómics). Igualment, és recomanable que l’alumne porti apunts i idees sobre possibles projectes de no ficció en vinyetes.

Tarda | 18.30
Presentació del número especial «Viatges dibuixats» d’Altaïr Magazine, a càrrec de Pere Ortín i Mario Trigo.
Trobada amb l’escriptor i historietista Peter Kuper, que conversarà sobre la seva obra amb Pere Ortín.


Font: Kosmopolis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada