17 d’abril 2018

Tot a punt per La Massana Còmic 2018

L'esdeveniment, del 27 al 29 d'abril, també comptarà amb dibuixants de primera fila com Carlos Puerta, Jan, Alfonso Font, Álvaro Ortiz, Tito, Jordi Bernet o l'andorrà Marc Huguet


Un moment de la presentació de la 22a edició de la Massana Còmic, aquest dimarts. / Comú de la Massana.

El saló La Massana Còmic compleix vint-i-dos anys, i ho farà amb la presència de dibuixants de primera fila com Carlos Puerta, Jan, Alfonso Font, Álvaro Ortiz, Rubén Pellejero, Josep Maria Beroy, Tito o Jordi Bernet. A més, com ja ha passat els últims anys, també es vol donar visibilitat a artistes del país i enguany serà el torn de l'il·lustrador andorrà Marc Huguet. Tant la consellera Jael Pozo com el director del saló i president de l’ARCA, Joan Pieras, s’han mostrat satisfets per poder presentar aquest jove artista, que ja de petit era assidu de La Massana Còmic. Així mateix, per primer cop al saló, estarà present una de les personalitats més importants d’aquest art, gràcies a les seves recerques i publicacions sobre el món del tebeo: Álvaro Pons (La Cárcel de Papel).

La Massana Còmic, que tindrà lloc del 27 al 29 d'abril, es renova any rere any gràcies al gran treball de l’ARCA i de la bona predisposició dels artistes per venir al saló, però també hi ha un esforç per “establir sinergies amb institucions i entitats per ampliar la programació i també atraure nou públic”, ha assegurat Pozo. En aquest sentit, enguany es compta amb la col·laboració de l’ambaixada de França a Andorra que s’ha encarregat de portar el dibuixant Tito i de treballar en un projecte entre l’autor i les escoles andorrana i francesa. Durat tota la setmana prèvia al saló, els alumnes podran aprendre les tècniques de la il·lustració de la mà del mateix autor.

D’altra banda, el saló continuarà comptant amb l’estreta col·laboració de l’Associació Frikis Andorra, que s’encarregarà de la programació del diumenge amb una Gymkana de dibuix i del Concurs Nacional de Cosplayer a Andorra. BGAMES s’encarregarà de presentar durant tot el cap de setmana diferents jocs de taula i iniciar a tothom qui vulgui venir a provar-los.

Un dels moments àlgids del saló serà, com ha remarcat Pieras, la signatura d’exemplars. “A la Massana Còmic tens els autors al teu abast, cosa impensable en altres salons”, ha assegurat el president de l’ARCA. Els visitants podran gaudir de primera mà tant de les exposicions d’originals com del contacte directe amb aquesta llista de convidats, i participar en les nombroses activitats que s’han preparat per a aquesta edició. Menció especial a l’apartat d’estands d’editorials i fanzines d’aquest any, amb la col·laboració de Santa Guadaña, Sudando Tinta Ediciones i el col·lectiu artístic Print This Valley Collective.

També cal recordar que des del dia 10 d’abril es pot visitar al Museu la Massana Còmic l’exposició L’art de Jordi Bernet, realitzada amb la col·laboració del divulgador i editor d’Amaníaco, Jordi Coll.




Informació aportada per Jaume Tugores

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada