05 d’abril 2018

Tot a punt per al 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona

El 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​que se celebrarà de dijous 12 a diumenge 15 d'abril a Fira Barcelona Montjuïc, ha presentat avui el seu programa definitiu. Meritxell Puig, directora general de FICOMIC, ha explicat que en aquesta edició "hem introduït canvis per mantenir el públic fidel i al mateix temps que més gent participi del món del còmic".
 

En aquest sentit, una de les novetats d'aquest any és l'espai Comic Kids, una gran àrea d'uns 3.000 metres quadrats que dóna prioritat a la divulgació del còmic entre els més petits, però també a les famílies; un espai lúdic i familiar on es podrà aprendre tècniques de dibuix, guió i disseny, llegir còmics, jugar i dibuixar amb els autors.

Puig també ha destacat que s'ha incrementat la quantitat d'expositors i l'espai dedicat a ells. El 36 Saló del Cómic de Barcelona ocupa un espai d'uns 50.000 metres quadrats i compta amb 180 expositors. A més, "recuperem la revista del Saló, amb entrevistes a alguns dels convidats i vinyetes inèdites".

El programa d'exposicions inclou una mostra dedicada als 45 anys de Superlópez, el popular superheroi creat per Jan, autor del cartell d'aquesta edició i que segons Antoni Guiral, comissari general de les exposicions, "al llarg de 60 anys de professió ha demostrat ser un historietista excepcional". El Saló del Còmic també recorda les revistes espanyoles de còmics per a adults aparegudes entre 1978 i 1992 a través de la mostra antològica Les revistes del boom del còmic (per a adults), que presentarà el treball tant dels autors espanyols com d'aquells que es van establir al nostre país i que van protagonitzar "un fenomen que va canviar la indústria de la historieta espanyola".

El còmic clàssic es veurà representat a Jack Kirby, The King of Comics. L'exposició, dividida en dues parts, repassarà la trajectòria professional d'aquest autor nord-americà, que per a Guiral és un "referent estètic"; El comissari destaca el fet de comptar amb 31 originals seus "tenint en compte que és molt difícil reunir-los i que poques vegades s'han vist, fins i tot als Estats Units".

D’altres mostres estaran dedicades als guanyadors dels premis de la passada edició, com la del Gran Premi del Saló del Còmic 2017, que va ser per a Josep Maria Martín Saurí, i la de Jamás tendré 20 años, de Jaime Martín, que va guanyar el premi a la Millor Obra d'Autor Espanyol del passat Saló. Javi Rey, premi a l'Autor Revelació, guardó patrocinat per la Fundació Divina Pastora, i el fanzine Paranoidland, Premi al Millor Fanzine, també tindran sengles exposicions.

El president de FICOMIC, Patrici Tixis, va destacar en la seva intervenció que un dels objectius d'aquesta edició és la de "posar en valor la feina dels autors, donant rellevància als creadors". Entre els convidats d'aquest any estan Vittorio Giardino, David Lloyd, Dave McKean, Jamie Delano, Fabrice Parne, Maliki, Liv Strömquist, Frank Pé, Miguel Díaz, Ralf König, Dann Thomas, Kelly Sue DeConnick, Matt Fraction, Roy Thomas, Shea Fontana, Tillie Walden,  Lorena Alvarez, Stan Sakai, Carlos Pacheco, David Rubín, Elisa McCausland, Esteban Maroto, Juan Díaz Canales, Kiko da Silva i Paco Roca.

El Saló Internacional del Còmic de Barcelona estrena un nou espai de còmic en viu de la mà de Dibujos por Sonrisas, sumant-se així a una iniciativa de l'Asociación Creativos en Acción que pretén recaptar el màxim de donatius per ajudar a cobrir les necessitats bàsiques en molts dels camps de refugiats que hi ha repartits arreu d’Europa.

Un any més, Nintendo és patrocinador oficial del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​que té el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; l'Ajuntament de Barcelona; del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte; d’Acción Cultural Española (AC/E); de Carnet Jove; de l'Escola JOSO; de la Fundación Divina Pastora i de l'Institut Ramon Llull.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada