06 d’abril 2018

Editors internacionals tornen al Saló del Còmic de Barcelona a la recerca de nous talents

Des de fa més d'una dècada el Saló Internacional del Còmic de Barcelona dóna l'oportunitat als autors de mostrar el seu treball a editors nacionals i estrangers. És la contribució que realitza FICOMIC per ajudar a trobar sortides professionals als creadors.

Aquesta iniciativa té com a finalitat facilitar que els autors publiquin directament al mercat nacional i internacional. Per a aquesta edició, tenim confirmada la participació de representants de l'editorial alemanya avant-verlag i de les nord-americanes Dark Horse, Dynamite i IDW Publishing.


Cada autor tindrà la seva oportunitat en les entrevistes professionals. L'objectiu és que els editors vegin tots els portafolis lliurats. Per això, els autors han de portar directament a l'espai COMIC PRO -ubicat al Palau 5 del Saló del Còmic- fotocòpies dels seus treballs i projectes i dipositar-los en les safates dels editors participants de la seva elecció. Cada portafoli (només còpies i en tamany A4) ha d'incloure nom i cognoms, adreça electrònica i un telèfon de contacte. Els editors decidiran, un cop revisats els portafolis, a quin autors rebran per a l'entrevista professional. Els portafolis es retornaran als seus autors si estan degudament identificats en la coberta. A més d'editors estrangers, també estaran presents en aquesta nova edició de les entrevistes professionals els editors dels segells espanyols Astiberri Ediciones, Ediciones Babylon, Ediciones La Cúpula, Fandogamia, Penguin Random House i Editorial Planeta.

Des de FICOMIC agraïm el suport d'Acción Cultural Española (AC/E), a través del seu Programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE) en la modalitat de Visitants, i l'Institut Ramon Llull gràcies als quals és possible fer realitat aquestes entrevistes professionals amb editors estrangers.

Acción Cultural Española (AC/E) és una entitat pública dedicada a impulsar i promocionar la cultura i el patrimoni d'Espanya, dins i fora de les seves fronteres, a través d'un ampli programa d'activitats que inclou totes les disciplines artístiques: arts visuals, arts escèniques, música, cinema i literatura i llibre i així fomentar la mobilitat de professionals i creadors. Treballa per destacar la cultura com a peça essencial de la realitat i imatge d'un país.

AC/E compta amb el Programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE) pel qual facilita que els professionals estrangers arribin a Espanya a conèixer de primera mà als nostres creadors (Modalitat de Visitants) i al seu torn, facilita que els artistes espanyols puguin sortir a l'exterior a mostrar els seus treballs (Modalitat de Mobilitat).

Una de les novetats d'aquesta edició és la col·laboració, per primera vegada dins del Saló del Còmic de Barcelona, ​​de FICOMIC amb l'Institut Ramon Llull (IRL). L'Institut, que té per objectiu la internacionalització de la cultura catalana, s'incorpora a l'organització de la missió d'editors estrangers de còmic i novel·la gràfica que tindrà lloc en el marc del Saló del Còmic. A més, l'Institut Ramon Llull presentarà les seves ajudes per a la internacionalització en una sessió informativa que tindrà lloc el divendres 13 d'abril a les 18:00 hores a la Sala Comic 3.

L'Institut Ramon Llull és un consorci format per la Generalitat de Catalunya, el Govern de les Illes Balears i l'Ajuntament de Barcelona que té per objectiu promoure a l'exterior dels estudis de llengua catalana en l'àmbit acadèmic, la traducció de literatura i pensament escrits en català, i la producció cultural catalana a altres àmbits com el teatre, el cinema, el circ, la dansa, la música, les arts visuals, el disseny o l'arquitectura.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada