01 de març 2018

Ralf König i Tillie Walden al 36 Saló del Còmic de Barcelona

El còmic d'humor, provocador i autobiogràfic tindrà una destacada presència al 36è Saló Internacional del Còmic de Barcelona gràcies a la participació de l'alemany Ralf König i la nord-americana Tillie Walden, dos autors amb un estil molt diferenciat, però amb evidents punts en comú. La presència d'aquests dos grans autors mostra la diversitat d'estils i gèneres en el món de la historieta, i tindran representació en un certamen obert i sense restriccions com el de Barcelona.

 


Amb més de trenta anys de trajectòria professional, Ralf König (Soest, Alemanya. 1960) és un autor molt apreciat a casa nostra gràcies al seu singular estil. Va començar dibuix lliure a l'Acadèmia de Belles Arts de Düsseldorf i poc després es va convertir en el dibuixant de còmics més famós de l'ambient gai, que per aquella època tenia encara molt per lluitar i poc de còmic. El 1987 va irrompre amb èxit amb el títol El hombre deseado, amb el qual es va donar a conèixer més enllà del seu públic inicial. Actualment considerat un dels millors humoristes d'Europa, els seus còmics han servit de model per a adaptacions cinematogràfiques i obres de teatre i ha obtingut múltiples distincions com a millor dibuixant de còmics alemany i internacional en diversos salons del còmic (incloent el premi a la Millor Obra Estrangera del Saló del Còmic de Barcelona per El condón asesino en 1992). En el 36è Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​l'autor alemany presentarà Pitopausia. Otoño en los pantalones, la seva última novel·la gràfica. Podeu seguir el treball de l'autor a la seva pàgina web oficial www.ralf-koenig.de.

La nord-americana Tillie Walden (Texas, 1996) va debutar als 19 anys amb la novel·la gràfica The End of Summer, amb la qual aconseguiria el primer dels seus dos premis Ignatz. A aquesta li seguirien altres dues novel·les gràfiques (I Love This Part i A City Inside) i un webcomic (On a Sunbeam). En 2017 va publicar Piruetas de la mà d'Ediciones La Cúpula, una memòria gràfica emotiva i captivadora en la qual se serveix dels seus 12 anys com a patinadora professional com a fil conductor per traslladar-nos als difícils anys d'una adolescència marcada per la disciplina, la solitud, el bullying i la recerca de la pròpia identitat. Per estar al dia de la seva feina us recomanem que visiteu la seva pàgina web http://tilliewalden.com i el seu compte de Twitter @TillieWalden.

Ralf König i Tillie Walden assisteixen al 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona gràcies a la col·laboració d'Ediciones La Cúpula.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada