02 de març 2018

Nou Premi València de Novel·la Gràfica

Un nou guardó dotat amb 8.000 euros i la publicació de l'obra


http://www.alfonselmagnanim.net/sites/default/files/imagenes/completoweb.jpgLa Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació va anunciar fa un parell de mesos la creació del Premi València de Novel·la Gràfica, que s'afegeix als ja prestigiosos guardons d'assaig, poesia i narrativa. L'edició del 2018 serà la primera en comptar amb aquest premi, que té una quantia econòmica de 8.000 euros i que inclou la publicació de l'obra original i inèdita que resulte guanyadora amb una prestigiosa editorial valenciana.

El termini d'inscripció s'obrirà en les properes setmanes, una vegada es publiquen en el Butlletí Oficial de la Província les bases dels premis. Podrà participar qualsevol persona, o grup de persones, majors de 18 anys amb obres originals, inèdites i no premiades (o que estiguen a l'espera de veredicte) en altres concursos. La temàtica del projecte serà lliure, però es valoraran especialment aquells que transmeten valors favorables als drets humans, la tolerància i els drets dels col·lectius socialment més desfavorables. L'obra es podrà presentar en qualsevol dels idiomes oficials de la Comunitat Valenciana, però serà editada en valencià.

Les bases descriuran concretament com ha de presentar-se el projecte i quins han de ser els requisits de l'obra, més enllà de ser original i inèdita. El termini de presentació començarà a partir del dia següent a la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província i finalitzarà el 27 d'abril de 2018. S'haurà de presentar un dossier amb un mínim de 16 pàgines acabades, mida DIN A4, acompanyades del guió detallat de la totalitat de l'obra, que haurà de tindre un mínim de 3 pàgines.

El jurat qualificador, la resolució del qual serà inapel·lable, estarà format per un president, que serà el de la Diputació de València o el diputat en el qual delegue, i quatre vocals, especialistes de reconeguda solvència en el camp de l'edició i la novel·la gràfica. Es reunirà el 14 de juny de 2018 per a la deliberació i la resolució del premi. Molt prompte continuarem informant-vos de les novetats del Premi València de Novel·la Gràfica, així com de la resta de guardons. Les bases es penjaran en la nostra pàgina web en quant siguen publicades en el Butlletí Oficial.

El cartell del nou Premi València de Novel·la Gràfica ha estat dissenyat per la il·lustradora Ana Penyas.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada