02 de març 2018

La Fundación Divina Pastora renova el seu patrocini del premi a l'Autor Revelació

La Fundación Divina Pastora patrocina per setè any consecutiu el Premi a l'Autor Revelació al Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Aquest guardó, amb una dotació econòmica de 3.000 euros, reconeix a un nou valor de la historieta espanyola que s'hagi publicat a Espanya la seva primera o segona obra unitària en àlbum, novel·la gràfica o un altre format d'edició que no tingui caràcter col·lectiu. En les seves edicions anteriors ha premiat a Lola Lorente, Oriol Hernández, Clara Soriano, Miki Montlló, Javi de Castro i Javi Rey.

Dins del seu compromís per la protecció de l'art i la cultura, la Fundación Divina Pastora aposta pel còmic com a vehicle de conscienciació social. Amb iniciatives com el seu suport a diferents esdeveniments la convocatòria des de 2013 del Premi Divina Pastora de Novel·la Gràfica social. Aquest guardó, l'únic en la seva categoria, fomenta la conscienciació social a través del dibuix en la novel·la. Des de la primera edició han rebut aquest guardó Tyto Alba per Los niños  invisibles (2013), Carlos Portela i Sergi San Julián per La cuenta atrás 2 (2014), Carlos Maiques per Yaru y el doctor Noguchi (2015), Zarva Barroso per Don Barroso i Manuel Antonio García per La batalla de Esquizo van guanyar ex aequo el 2016, mentre que el 2017 el guardó va ser per a Canizales per Amazona.

A totes aquestes iniciatives se suma el Premi Còmic i Desenvolupament Social, que pretén donar visibilitat a aquells projectes que col·laboren en el desenvolupament del còmic social com a eina cultural, de canvi i desenvolupament social.

La Fundación Divina Pastora és una organització sense ànim de lucre que té com a objectiu prestar atenció a persones amb alt risc d'exclusió social i està orientada a la promoció d'obres socials, benèfiques, metge-sanitàries i de protecció de salut. Fomenta també la col·laboració amb diferents entitats per impulsar la formació i informació en els àmbits educatiu, esportiu, mediambiental i de protecció de l'art i la cultura.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada