05 de març 2018

El guardonat Vittorio Giardino i Miguel Díaz Vizoso, dibuixant dels Barrufets, participaran al 36 Saló del Còmic de Barcelona

El còmic europeu tindrà una gran presència al 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. A la llista de convidats anunciada, s’hi afegeix la de dues grans estrelles del còmic com són l'italià Vittorio Giardino i el belga Miguel Díaz Vizoso, responsables de les aventures del detectiu Sam Pezzo i dibuixant dels adorables Barrufets, respectivament. Tots dos autors participen al Saló del Còmic gràcies a la col·laboració de Norma Editorial.
 

L'italià Vittorio Giardino (Bolonya, Itàlia. 1946) va deixar la seva feina d'enginyer electrònic per dedicar-se al còmic. El 1978 apareixen les seves primeres historietes, recollides sota el títol genèric de Storie da dimenticare al setmanari La città futura. El 1979 passa a la revista Il mago, on crea el seu primer personatge d'importància, l'investigador privat Sam Pezzo, que més tard es traslladarà a les pàgines d'Orient Express. Per a aquesta publicació, Giardino crea al 1982 un altre personatge detectivesc, l'ex-agent del servei secret francès Max Fridman. La seva primera aventura, Rapsodia húngara, suposarà per al seu autor la consagració internacional, i quedarà superada en els següents lliuraments: La puerta de Oriente i No passarn!, aquesta darrera ambientada a la guerra civil espanyola. El 1983 canvia de registre amb Little Ego, revisió del Little Nemo de Winsor McCay. Vittorio Giardino ha rebut nombrosos premis per la seva carrera, incloent-hi el Yellow Kid del Saló de Lucca el 1982, l'Alfred del Saló d'Angulema, i el Premi Harvey concedit a la San Diego Comic Con. Aquest any, Norma Editorial publica una edició integral amb tots els casos de Sam Pezzo i El librero de Praga, darrer volum de Jonas Fink; una de les seves sèries més valorades per públic i crítica.

Miguel Díaz Vizoso (Haine-Saint-Paul, Bèlgica) és fill d'immigrants andalusos que es van traslladar a Bèlgica. Va créixer llegint historietes i, quan no llegia, agafava eines de dibuix per copiar les seves pàgines preferides. Lògicament, va arribar un moment en què va començar a imaginar les seves pròpies històries. El seu pare, però, li va suggerir que aprengués un ofici i Miguel es va convertir en educador, ofici que va exercir durant deu anys en un institut mèdic-pedagògic de la Louvière (Bèlgica). Però mai es va oblidar dels còmics, la seva vocació. Després d'ajudar durant un temps a Morris, el creador de Lucky Luke, l'any 2000 va entrar en l'estudi Peyo, on es va bolcar, com a guionista-dibuixant-colorista, en les sèries Robin des Bois i Els Barrufets (Norma Editorial (en castellà) i Editorial Base (en català)). De Miguel Díaz Vizoso es diu que és autodidacta, tot i que ell sempre ha estat molt clar en aquest aspecte: el seu aprenentatge el van constituir, i el segueixen constituint, les seves lectures, els còmics que s’acumulen a la seva biblioteca. Podeu seguir en Miguel Díaz Vizoso a través del seu bloc http://migueldiazvizoso.blogspot.com.es.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada