06 de febrer 2018

Els autors espanyols, eix central del 36 Saló del Còmic de Barcelona

A la Sala d'Actes del centre cultural Arts Santa Mònica s'ha donat el tret de sortida el 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona que se celebrarà del dijous 12 al diumenge 15 d'abril de Fira de Barcelona Montjuïc. Un Saló que vol retre un sentit homenatge al còmic i als seus autors. La present edició tindrà una superfície d'uns 50.000 metres quadrats, ocupant el Palau 2, 4, 5 i la Plaça Univers.


La presentació ha comptat amb la presència de Patrici Tixis, president de FICOMIC; Jan, el responsable del cartell del Saló d'aquest any; Antoni Guiral, comissari d'exposicions del 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona; i Meritxell Puig, directora general de FICOMIC. El certamen continua amb el seu suport als aficionats de tota la vida, però sense oblidar els més petits de la casa. Per aquest motiu estrenarem l'espai Comic Kids, una gran àrea d'uns 3.000 metres quadrats que donarà prioritat a la divulgació del còmic entre els més petits, però també a les famílies. Aquest espai didàctic servirà per conèixer tècniques de dibuix, guió i disseny, llegir còmics, jugar, dibuixar amb els autors, fer el teu propi còmic i molt més...

Sobre el 36 Saló del Còmic, Patrici Tixis ha comentat que aquest any “el Saló vol dedicar un càlid homenatge als còmics dels últims 25 anys del segle XX”. Especialment “als autors espanyols d'aquest període”. 

Jan, autor del cartell d'aquesta edició, ha destacat que "ha volgut retre un homenatge als còmics clàssics de tota la vida". Com a anècdota ha destacat la dificultat que ha tingut en reproduir fidelment al Príncipe Valiente. De fet, "ha estat el personatge que més feina m'ha donat".

Per la seva banda Meritxell Puig ha anunciat "una nova distribució dels pavellons perquè el visitant tingui una experiència més gratificant i fluida". En aquesta ocasió l'àrea professional, la sala d'actes i l’auditori se situaran al pavelló 5, amb la qual cosa es reduirà la contaminació acústica i farà més agradable la feina dels professionals. La directora general de FICOMIC també ha presentat la nova pàgina web del Saló del Còmic de Barcelona: www.comic-barcelona.com. El nou site ofereix al visitant una pàgina més navegable, més funcional, amb un contingut millor estructurat, un disseny renovat i elegant.

Antoni Guiral ha fet un petit avanç de les exposicions del 36 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. La mostra antològica Les revistes del boom del còmic (per a adults), se centrarà en les revistes espanyoles de còmics aparegudes entre 1978 i 1992. També destaca Superlópez x Jan, una gran mostra dedicada als 45 anys del popular superheroi creat per Jan. El còmic clàssic es veurà representat en Jack Kirby, The King of Comics una exposició que repassarà la trajectòria professional d'aquest geni del còmic. A més tindrem les mostres dels guanyadors dels premis de la passada edició, com la del Gran Premi del Saló del Còmic 2017, que va ser per a Josep Maria Martín Saurí, i la de Jamás tendré 20 anys, de Jaime Martín que va guanyar el premi a la Millor Obra d'Autor Espanyol del passat Saló. Javi Rey, premi a l'Autor Revelació, guardó patrocinat per la Fundació Divina Pastora, i el fanzine Paranoidland, Premi al Millor Fanzine, també tindran sengles exposicions. En les properes setmanes es donaran a conèixer noves exposicions i activitats que s'estan tancant.Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada