18 de desembre 2017

Supercatalà 4.0 Desconnexió (Reset)

Títol: Supercatalà 4.0 Desconnexió (Reset)
Autors: Olga Resina (Il·lustració i guió), Sergio Pérez Moya (Pròleg)
Publicat per: Ooso Còmics, setembre 2017.
Format: Rústic, 110 pàgines, Color
Preus: 10€







El passat mes de setembre ens va arribar el quart volum de l'obra editada per Ooso Còmics: Supercatalà 4.0 Desconnexió (Reset), tot presentant-se a la Setmana del Llibre en Català, amb el qual es es finalitza aquesta sèrie. 

Al tercer volum la Cata entrava en acció per tal de salvar l'Almo, recuperant-se a l'hospital, de les mans dels homes del senyor Mordor. Així en quest quart volum, l'Almo es rescatat in extremis no només gràcies a la Cata, si no també gràcies a l'Spocki i a la seva àvia Amidala. Davant d'aquesta nova situació el senyor Mordor utilitzarà tots els mitjans de que disposa per eliminar aquestes ovelles esgarriades que combaten el sistema establert, el gran germà. Els nostre herois per la seva banda portaran a terme una operació, mitjançant els recursos de que disposen, poder fer el dany que puguin aquest sistema que només beneficia uns pocs mentre la resta està sota control

Com la resta de la sèrie, també trobem referències a altres obres. Sent el tema principal la desconnexió al sistema, alguns elements ens recordarà a Ghost in the Shell, i com ja he comentat en volums anteriors també a la saga Matrix, inspirada en l'anterior. Igual que altres volums, hi trobem personatges reals convidats, en aquest hi surten el periodista Xavier Graset i la filòsofa Marina Garcés. Per altra banda, en aquest volum, també té el seu missatge social, igual que en els anteriors volums. En aquest cas, com ja he anat comentant, es parla de com el sistema ens té controlats, i per tant com aquest no tolera aquells individus que intenten anar pel seu compte lliurement. Darrera l'estètica infantil d'aquesta sèrie, els missatges que s'hi donen són ben adults.

Aquest quart volum s'ha editat de manera diferent als anteriors, i es que s'ha publicat en sentit de lectura oriental com si d'un manga es tractés, així ho han publicitat i s'explica al pròleg. Això en principi no hauria de suposar cap problema, si més no, no és el meu cas. Ara bé si que hi he trobat dos aspectes que fan es perdi concordança amb els altres volums: El primer que no hagin mantingut les mides, aquest és més petit que els altres, al cap i a la fi de mangues n'hi ha de totes mides, i el segon aspecte és l'orientació del text de llom. Amb aquest volum s'ha volgut desconnectar massa, i tampoc calia tant. 

Amb aquest volum es finalitza doncs la col·lecció de 4 volums de Supercatalà, amb la qual ha debutat l'Olga Resina, en la publicació de còmics. En el futur ja veurem quins projectes de menys o més envergadura emprendrà, però de moment podem gaudir del seu nou webcòmic titulat Moncloa School, una història d'humor on es mostren els nostres polítics però des d'una versió escolar d'ells. Una minisèrie de periodicitat setmanal que de moment consta d'un capítol.

Supercatalà, 4 volums

Llop Segarrenc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada