08 de juliol 2017

El XXIII Saló del Manga de Barcelona celebra el centenari de l'anime amb una gran exposició

L’anime ha tingut una presencia constant al Saló del Manga de Barcelona des dels seus inicis. El creixement de l’interès pel manga al nostre país des de fa més de 25 anys ve de la mà de la presència de l’animació japonesa al cinema i la televisió. Per celebrar el centenari del naixement de l’anime al Japó, el XXIII Saló del Manga de Barcelona presentarà 100 anys d'anime, una exposició que recorrerà algunes de les més importants aportacions al gènere.


L'any 1917 en alguns cinemes japonesos es van poder veure per primera vegada dos curtmetratges de dibuixos animats. El primer es va perdre i no se’n conserven imatges, però del segon sí, titulat Hanawa Hetokai Meitô no Maki, que explicava la història d'un samurai i la seva espasa. 100 anys després, la indústria de l'anime s'ha convertit en un autèntic gegant a nivell mundial.

Des dels anys 60, l'animació japonesa ha estat present en televisions d'arreu del món, tot i que sovint l'espectador no n'era conscient. No va ser fins els anys 90 que la paraula anime es va començar a conèixer i a popularitzar, i fins i tot va arribar monopolitzar la programació infantil de moltes cadenes de televisió. Les sèries de magical girls, superherois amb un alt poder destructiu, o les comèdies romàntiques d'institut tenien alguna cosa que deixava bocabadat tant al públic infantil, l'adolescent o universitari, i fins i tot més enllà.

Amb fenòmens com el de Heidi, Mazinger Z o Bola de Drac a la petita pantalla, i estudis de referència al cinema com l’Studio Ghibli, o directors amb cada vegada més solera com Makoto Shinkai o Mamoru Hosoda, l'animació japonesa ha captivat la imaginació de diferents generacions d'espectadors de tot el món. Amb aquesta exposició, es farà un repàs de l'evolució de la industria d’animació japonesa, amb els seus títols més destacats, els seus creadors de referència i els moments claus del seu desenvolupament. Una cronologia dels fets que ajudarà a entendre perquè l'anime té aquesta enorme capacitat per seduir a l’audiència. L’exposició compta amb la col·laboració del B-Anime Film Festival.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada