01 de juny 2017

El XXIII Saló del Manga de Barcelona dedicarà una exposició en homenatge a la dibuixant Kenneos

Kenneos és el pseudònim de Victoria Chamizo, una il·lustradora nascuda a València que malauradament va morir el mes d’agost del 2016, amb tan sols 28 anys, a conseqüència d’una afecció coronària. La seva obra, amb una clara influència de les estètiques pròpies del manga i l’anime, era molt reconeguda entre els aficionats espanyols. Ediciones Babylon ha publicat dues obres seves, La dama de las nieves, que adapta una història clàssica japonesa amb les seves il·lustracions plenes de color i màgia, i El hada de cristal, un conte fantàstic que també s’ha publicat en anglès.
 

Els lectors habituals de manga reconeixeran en les il·lustracions de Kenneos tot un seguit d’influències de la cultura otaku i la cultura japonesa en general, que poden incloure personatges como Hatsune Miku (amb el dôjinshi que li va dedicar, Strawberry Milkshake), personatges vestides de lolita, la cultura maid, i envoltant-lo tot, l’estètica moe que tan èxit ha tingut en les últimes dècades al Japó. Però Kenneos també sentia una certa fascinació per la cultura tradicional japonesa, i moltes de les seves il·lustracions són plenes de noies vestides amb quimono i cireres al seu voltant.

El Saló del Manga de Barcelona, conjuntament amb Ediciones Babylon i la família de Victoria Chamizo, vol retre-li homenatge amb una exposició que repassarà bona part de la seva obra. Un sentit tribut a una artista que va convertir la seva passió pel manga i l’anime i la cultura japonesa en meravelloses obres.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada