29 de març 2017

Recomanacions de còmic en català pel 35è Saló del Còmic de Barcelona

Demà dijous 30 de març obre les portes el 35è Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Quatre dies intensos de vinyetes, xerrades, exposicions, presentacions de novetats i firmes.
 
Tot seguit uns posem un llistat de les recents novetats en català que hi podrem trobar, algunes de finals de l'any passat, però que hem volgut destacar.




Bridge Books
De Bridge, destacar Sarah's Scribbles. Créixer és un mite, de Sarah Andersen.

Dibbuks
De l'editorial de Madrid, destaquem La Patrullà Tucà de Nico Naranjo. Cal recordar també que Els fantasmes de Gaudí de El Torres i Jesús Alonso Iglesias serà protagonista en aquest Saló.

Dolmen Editorial
De l'editorial de les Balears, en volem destacar la col·lecció Balears Abans i Ara d'en Quim Bou, de la qual a finals de l'any passat en va sortir el recopilatori dels quatre primers volums.

Ediciones B
La novetat en català de B per aquest Saló del Còmic és Mortadel·lo i Filemó. Misèria, la Bactèria!, de Francisco Ibáñez.

Editorial Base
De Base recordem totes les col·leccions que està publicant i algunes finalitzades: Jan i Trencapins, Noves aventures dels Barrufets, L'univers dels Barrufets, Benet Tallaferro, Marsupilami, El Petit Pelut i Bibi i Tobi, Pussy, com també les noves incorporacions Els infants de la Resistència i Un somni fet realitat

Editorial Diminuta
De Diminuta, mencionar el llibre sobre els 100 anys de la revista TBO: 100 anys. El tebeo que va donar nom als altres.

Editorial Efadós
D'Efadós també mencionar el seu llibre L'humor gràfic a Barcelona. 175 anys de tradició humorística catalana (1841-2016)

Editorial Males Herbes
D'aquesta petita editorial en destacarem Hegemonia persecutòria de Roger Peláez.

Norma Editorial
Des de Norma, com a darreres novetats en català tenim Júlia i la casa de les criatures perdudes, el 18è volum de Yakari, i l'edició especial de Marc Márquez

Pagès editors
D'aquesta editorial lleidatana, mencionar el primer volum de Gran i petit de l'argentí Chanti

Panini Comics 
De Panini, recordar que publica Bleach en català, sent l'últim publicat el volum 47, esperant el 48 pel maig. A més a més, sota el segell Evolution Comics té com novetat pel Saló, Vells descobridors de Marc Tinent i Lourdes Navarro, la última obra de la Beca Carnet Jove. 

Planeta Cómic
Per part de Planeta, varies mencions. La primera és la recent publicació del primer número de Bola de drac Super. Per altra banda estem a punt de finalitzar la Saga del Monstre Bû de Bola de drac Color, sent l'últim publicat el 5è volum, i sortint el 6è i darrer el proper abril. Com altres darrers novetats tenim el segon volum del Compendi de Bola de drac, el tercer volum de Bola de drac SD i en quan als anime comics, l'últim publicat Dragon Ball Z. Els rivals més forts, el qual es complementarà amb Lluita entre guerrers de força il·limitada sortint a l'abril. 

Rosa dels Vents
De Rosa del Vents (Penguin Random House) mencionar l'última obra d'Agustina Guerrero: Hi havia una vegada La Volàtil.

Sudando Tinta Ediciones
Des de STE ens arriba el seu tercer fanzine, aquest cop dedicat al fenomen.... Paranormal!

Trilita Ediciones 
 De Trilita, mencionar l'última obra de Lluís Juste de Nin, Garbo, l'espia català que enganyà Hitler.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada