17 de març 2017

La reconeguda humorista gràfica nord-americana Liza Donnelly participarà al 35 Saló del Còmic de Barcelona

L’humor gràfic torna a guanyar protagonisme al 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona amb l’exposició Retratant a Donald Trump, en la que han participat prop de 150 autors d’arreu del món. El certamen comptarà amb la participació de Liza Donnelly, guardonada escriptora i humorista gràfica nord-americana que publica a The New Yorker Magazine des de fa trenta anys vinyetes sobre temes culturals i polítics. També fa humor gràfic en directe per al programa televisiu CBS This Morning. Liza Donnelly publica els seus acudits gràfics a la tribuna de The New York Times. A més, és columnista i dibuixant per a Forbes.com, especialitzada en temes polítics i de defensa de dels drets de la dona. Donnelly va ser finalista al 2014 del premi Thurber, el guardó que s’atorga per escrits humorístics als Estats Units. Al 2015, va ser guanyadora del premi Reuben que atorga des del 1948 The National Cartoonist Society en la categoria d’humor gràfic per a revistes.


Donnelly ha estat ambaixadora cultural del Departament d’Estat dels Estats Units, viatjant al voltant del món per parlar de la llibertat d’expressió, l’humor gràfic i els drets de la dona. També ha participat en diferents actes a les Nacions Unides, i és membre fundadora del projecte internacional Dibuixant per la Pau, que pretén promoure-la a través de l’humor. 

Liza Donnelly també és una autora innovadora als nous mitjans digitals. Ella és la creadora d’un nou tipus de reportatge visual digital realitzant dibuixos en directe al seu tablet i que difon a través de Twitter, acompanyats de vegades d’algun comentari. D'aquesta manera va cobrir la Convenció Demòcrata de l’any passat i altres esdeveniments polítics. Al 2016 va ser també la primera humorista gràfica que va dibuixar l’entrega dels Oscar in situ, difonent-la en directe a través de Twitter. El seu treball també pot ser vist a les edicions digitals de mitjans como The New Yorker, CNN o del Huffington Post, mentre que els seus acudits gràfics han estat publicats a les edicions impreses de The New York Times, Cosmopolitan, Glamour, The Nation o The Harvard Businees Review.

Entre els divuit llibres que ha publicat hi ha Funny Ladies, la història de les dones que van dibuixar per a The New Yorker, considerada obra de referència pels investigadors de l'art, o Cartoon Marriage, que repassa en clau d'humor el matrimoni entre Donelly i el també humorista gràfic de The New Yorker Michael Maslin, coautor del llibre. L'autora també ha il·lustrat llibres per a nens. Liza Donnelly és invitada oficial del 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. La seva pàgina web és www.lizadonnelly.com i la pots seguir al seu compte de Twitter @lizadonnelly.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada