28 de febrer 2017

L'aclamat autor Matt Kindt participarà al Saló del Còmic de Barcelona

Un nou autor es suma a la llista de convidats al 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Es tracta del guionista i dibuixant Matt Kindt (Saint Louis, Missouri, Estats Units. 1973), autor d'aclamades obres com Super Spy o Ether. Però també ha treballat com a dissenyador en obres d'altres autors com és el cas de Lost Girls d'Alan Moore i Melinda Gebbie. Especialista en narrar històries aparentment senzilles, però a la vegada complexes que atrapen el lector des de la primera pàgina. Com el mateix autor afirma "m'atrauen els còmics perquè m'agrada l'efecte 'màgic' creat per la combinació de paraules i imatges".



Matt Kindt va començar autoeditant els seus primers treballs abans de publicar al costat de Jason Hall la seva primera novel·la gràfica, Pistolwhip (Top Shelf, 2001), que va gaudir d'una bona acollida per part de la crítica, va ser nominada a un premi Harvey i va figurar en la llista de les 10 millors novel·les gràfiques de 2001 de la revista Time.

El 2004 es publica febrer Sisters: A Superspy Graphic Novel, la seva primera obra original com a autor únic. Paral·lelament realitza el webcòmic Super Spy (Norma Editorial), que seria recopilat en 2009 per Top Shelf i resultaria nominada al premi Eisner a la millor novel·la gràfica. El 2010 realitza per al segell Vertigo Revolver (Norma Editorial), obra amb la que començarà la seva col·laboració amb DC, a la qual li segueix Sweet Tooth (2011).

Alhora que augmenten les seves col·laboracions per a l'univers DC, com la Liga de la Justicia de América, Escuadrón Suicida o Frankenstein, agente de S.H.A.D.E.: La guerra de los monstruos (totes elles editades per ECC Cómics) prossegueix amb la creació pròpia i en 2012 comença a publicar-se en Dark Horse Mind GMT, sèrie regular que li valdrà un reconeixement de crítica i públic mai obtingut fins aleshores. L'èxit aconseguit atraurà l'atenció de Marvel, que li encarregarà un tie-in d'Age of Ultron (Los Vengadores: La era de Ultrón, Panini Cómics), al qual seguiran encàrrecs com Marvel Knights: Spider-Man: Fight Night (2014). Aquest mateix any escriu Star Wars. Asalto Rebelde (Planeta Cómic) per a Dark Horse. Per Valiant treballaria en les sèries Unity, Rai (ambdues publicades per Aleta Ediciones) i The Valiant (pròximament per Medusa Cómics).

Els drets cinematogràfics de la seva obra 3 relatos. La historia secreta del hombre gigante (Norma Editorial) van ser adquirits per Warner Bros, i Ridley Scott ha adquirit l'opció de Mind GMT. Actualment realitza com a autor únic Dept. H, així com Ether (Astiberri, 2017), en col·laboració amb David Rubín, per a Dark Horse. 

Matt Kindt presentarà al Saló del Còmic de Barcelona Ether. La seva pàgina web personal és www.mattkindtshop.com i podeu seguir-lo en Twitter en el compte @mattkindt.. Autor convidat gràcies a la col·laboració d'Astiberri Ediciones i Norma Editorial.

Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada