12 de febrer 2017

Gran exposició antològica de Milton Caniff al Saló del Còmic de Barcelona

GRAN EXPOSICIÓ ANTOLÒGICA DE MILTON CANIFF AL SALÓ DEL CÒMIC DE BARCELONA
El 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona retrà un homenatge a un dels grans mestres del còmic mundial, el nord-americà Milton Caniff (1907-1988), també anomenat com "el Rembrandt dels còmics". Milton Caniff és un dels més importants i influents autors de còmics de tots els temps. Autor de series com Terry y los piratas (Planeta Cómic) o Steve Canyon (Ediciones Kraken), va marcar amb el domini de la narrativa i el dibuix un abans i un després en la història dels còmics, sent un veritable pioner de l’art seqüencial. La gran exposició Els horitzons il·limitats de Milton Caniff comptarà amb 90 originals de la seva obra, que permetran descobrir al visitant el seu art.

La mostra s'iniciarà amb algunes tires de Scorchy Smith de Noel Sickles, amic de Caniff i que tant va influir en la seva obra. Sickels va començar a aplicar el joc de llums i ombres que Caniff desenvoluparia i maduraria. Seguidament, s'exposaran tires diàries i pàgines dominicals de Terry y los piratas, una de les millors sèries d'aventures de la història del còmic mundial. La revisió de l'obra d'aquest autor continuarà amb Male Call, protagonitzada per Miss Lace, una sèrie publicada en els diaris militars durant la II Guerra Mundial. Finalment, es mostraran originals de l'altra gran saga de Caniff, la de l'aviador Steve Canyon, un veterà de la II Guerra Mundial que viu tota mena d'aventures a l'Extrem Orient i que acaba participant en els conflictes de Corea i Vietnam.

Els horitzons il·limitats de Milton Caniff és una exposició comisariada per Bernard Mahé, reconegut galerista francès especialitzat en originals de còmic, propietari de Galerie 9e Art, i que també és el responsable de les subhastes de còmic de Sotheby’s París.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada