22 de febrer 2017

Els premis dels 35 Saló del Còmic de Barcelona ja tenen nominats

Els professionals del còmic han elegit en votació, que va finalitzar el passat 17 de febrer, als nominats als premis del 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona en les categories de Millor Obra d'Autor/Autora Espanyol publicada a Espanya en 2016 (10.000 euros), Premi al Autor/Autora Revelació espanyol 2016 (3.000 euros, patrocinat per la Fundació Divina Pastora), Millor Fanzine espanyol 2016 (1.500 euros) i Millor Obra d'Autor/Autora Estranger publicada a Espanya en 2016 (sense dotació econòmica).


Els deu nominats a Millor Obra d'Autor/Autora Espanyol per ordre alfabètic són: Avery´s Blues de Núria Tamarit i Angux (Dibbuks); Como viaja el agua de Juan Díaz Canales (Astiberri Ediciones); El ala rota de Antonio Altarriba i Kim (Norma Editorial); El boxeador de Manolo Carot i Rubén del Rincón (Ediciones La Cúpula); Gran Hotel Abismo de David Rubín i Marcos Prior (Astiberri Ediciones); Intemperie de Javi Rey (Planeta Cómic); Jamás tendré 20 años de Jaime Martín (Norma Editorial); Lamia de Rayco Pulido (Astiberri Ediciones); Materia de Antonio Hitos (Astiberri Ediciones); i Presas fáciles de Miguelanxo Prado  (Norma Editorial).

La categoria a Millor Obra d'Autor/Autora Estranger té onze nominats, producte d’un empat per la desena posició. Les obres nominades per ordre alfabètic són: Cuadernos japoneses de Igort (Salamandra Graphic); El Olor de los Muchachos Voraces de Loo Hui Phang i Frederik Peeters  (Astiberri Ediciones); Escapar. Historia de un rehén de Guy Delisle (Astiberri Ediciones); Intrusos de Adrian Tomine (Roca Libros); La Favorita de Matthias Lehmann (Ediciones La Cúpula); La Luna al revés de Blutch (Norma Editorial); La Visión de Gabriel Hernández Walta i Tom King (Panini Comics); Last Man de Vivés, Balak i Sanlaville (Diábolo Ediciones); María lloró sobre los pies de Jesús de Chester Brown (La Cúpula Ediciones); Paciencia de Daniel Clowes (Fulgencio Pimentel); i Paper Girls de Brian K. Vaughan i Cliff Chiang (Planeta Cómic).

Els nominats a Autor/Autora Revelació són per ordre alfabètic Angux, Conxita Herrero, Javi Rey, Lorenzo Montatore i Víctor Puchalski, mentre que els cinc fanzines que opten a premi són Fanzipote, La máquina de las albóndigas, Los Diletantes, Paranoidland  i Zocalo.

Ara, els professionals escolliran els guanyadors en la segona ronda de les votacions, que sortiran dels nominats en cada categoria. El Gran Premi del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​en reconeixement a un autor espanyol viu amb una trajectòria professional d'almenys 25 anys, sortirà de la votació directa dels professionals, en no haver nominacions. Aquest guardó té una dotació econòmica de 10.000 euros. El termini de les votacions s'iniciarà el dijous 23 de febrer i finalitzarà el dilluns 20 de març de 2017. Els noms dels guanyadors dels premis del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, ​​els més prestigiosos i de major remuneració econòmica a Espanya, es donaran a conèixer durant el certamen que tindrà lloc del 30 de març al 2 d'abril a Fira Barcelona Montjuïc.

Els aficionats al còmic i el públic en general podran triar directament el Millor còmic publicat a Espanya el 2016 per votació popular, ja sigui d'autor/autora estranger o d'autor/autora espanyol. Aquesta votació es realitzarà directament a través del web www.ficomic.com entre el dilluns 27 de febrer i el dimarts 21 de març. Aquest premi per votació popular no té dotació econòmica.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada