21 de desembre 2016

El Saló del Còmic de Barcelona produirà la gran exposició Humor Blanco de TBO

El 35 Saló Internacional del Còmic de Barcelona se sumarà a la celebració del centenari del naixement de la mítica revista TBO amb una gran exposició, que comptarà amb cent originals de diversos autors i sèries d'aquesta publicació. A més, la mostra també serà un homenatge a Josep Maria Blanco, guanyador del Gran Premi del Saló de l'any passat i autor de referència del TBO.


El reconegut historiador i teòric del còmic Antoni Guiral és el comissari de la mostra Humor Blanco de TBO, que es dividirà en quatre grans apartats. El primer serà un recorregut cronològic per la història del TBO, des de la seva aparició el 17 de març de 1917 fins al l'última època publicada per Ediciones B entre 1988 i 1998. L'exposició tindrà una secció dedicada a les principals sèries de la revista com Los grandes inventos del TBO, La familia Ulises, Eustaquio Morcillón y Babali, Josechu el vasco o Altamiro de la cueva i una altra als seus autors de referència com Opisso, Benejam, Coll, Arturo Moreno, Sabatés o Urda. El quart apartat de la mostra estarà dedicat a la brillant trajectòria Josep Maria Blanco, especialment a les seves col·laboracions TBO com a continuador de La familia Ulises a partir de 1968 o creador de sèries com Los Kakikus.

Cent originals per commemorar el centenari del TBO, una publicació que va donar nom a tots els tebeos i que resulta essencial per entendre la nostra gran història de la historieta. El novel·lista Javier Pérez Andújar escriurà per a l'exposició un emotiu text dedicat a l'univers del TBO. A més, amb motiu del centenari de la publicació es celebraran conferències i taules rodones amb autors, antics treballadors de la publicació i reconeguts teòrics del còmic.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada