15 de novembre 2016

S'inaugura l'exposició La Corona d'Aragó dibuixada a Barcelona


L'exposició La Corona d'Aragó dibuixada. Història i ficció és una mostra en imatges del període històric medieval (segles xii a xv) de la Corona d'Aragó. Recull del treball d'uns magnífics dibuixants que, al llarg dels segles xx i xxi, ens han deixat un llegat viu i dinàmic en la il·lustració, el còmic i l'humor gràfic. Les imatges són un reflex de la història, i constitueixen un referent per al nostre moment històric actual. La mostra, dividida en quatre àmbits, es complementa amb documents històrics, llibres, cromos, còmics i pàgines originals de diversos autors.

A l'exposició hi haurà plafons explicatius amb imatges i textos. Entre el material reproduït, obres de D'Ivori, Junceda, Albert Mestre, Batllori i Jofré, Elvira Elias, Josep Granyer, Manuel Gago, Ambrós, Llucià Navarro, Enric Sió, Tísner, Ivà, Cesc, Jan, Jesús Blasco, Jaume Marzal, Sento .... Destaquen també pàgines originals dels dibuixants Oriol Garcia Quera, Alfons López i Francesc Riart, així com documents originals de l'època medieval cedits per l'Arxiu de la Corona d'Aragó. Així mateix, en l'exposició podran contemplar llibres, àlbums, cromos i còmics impresos, i un vídeo amb entrevistes a autors que han treballat en obres ambientades en l'època medieval.
Presentació

Exposició amb entrada gratuïta organitzada per l'Arxiu de la Corona d'Aragó, directors de l'exposició: Antoni Guiral i Jordi Riera Pujal, obert del 17 de novembre al 17 de maig de 2017, inauguració, dijous 17 de novembre a les 19 h. Palau del Lloctinent, carrer comtes 2 (darrere la Catedral), Barcelona.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada