25 de novembre 2016

Es presenta un llibre sobre els cent anys de TBO

Es compleixen ara cent anys de l'aparició de TBO, la més longeva de les revistes d'historietes que s'han publicat al nostre país. La seva popularitat va ser tan gran que va acabar donant nom a totes les del seu gènere, els tebeos. Només per això, ja mereix un lloc d'honor en la història del còmic.

Encara que amb algunes interrupcions, TBO es va publicar durant la major part del segle XX, de 1917 a 1998. Va patir directament les conseqüències del complex període històric que li va tocar viure i, des de la seva peculiar perspectiva, va reflectir d'alguna manera en les seves pàgines la realitat social de la qual formava part i els canvis que s'hi produïen. Iniciem així aquest recorregut per aquests cent anys: el segle del TBO.

L'edició en català TBO, 100 anys, de Jordi Manzanares amb pròleg de Josep Cuní es presentarà el pròxim dia 2 de desembre a les 19 h a la sala Caritat de la Biblioteca de Catalunya.

La presentació anirà a càrrec de: Eugènia Serra, directora de la Biblioteca de Catalunya, Roser Pintó, directora de la Unitat Gràfica de la Biblioteca de Catalunya, José Luis Martín, dibuixant i director de publicacions, Jaume Capdevila, humorista gràfic, investigador i divulgador de l'humor i la historieta i de l'autor del llibre, Jordi Manzanares, periodista estudiós i divulgador del còmic i la historieta

TBO, 100 anys. Jordi Manzanares, Editorial Diminuta, Barcelona, 27x21 cm, 172 pàgines, ISBN: 978-84-942399-9-1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada