08 de novembre 2016

Es presenta Songokumania, el big bang del manga

Aquest any se celebra el 30 aniversari de l'emissió al Japó del primer capítol de l'anime més popular de la història. L'any 1986 les vinyetes d'Akira Toriyama prenien vida i era qüestió de temps fins que en Son Goku, la Bulma, el Follet Tortuga i tota una colla de personatges formessin part de la vida de tota una generació de catalans. TV3 va comprar la sèrie i en poc temps la songokumania era una realitat. Commemorant aquesta efemèride (i explicant pas a pas una història que no havia estat mai recopilada d'aquesta manera) arriba Songokumania un llibre que és també un documental i que, com diu el seu subtítol, va suposar el Big Bang del manga al nostre país.

Songokumania: el big bang del manga, escrit per l'Oriol Estrada, s'ha publicat en dues versions, catalana i castellana, i es pot comprar amb el DVD del documental (en una versió amb so millorat i noves entrevistes) o sense el DVD. L'edita Edicions Xandri, amb un pròleg de Marc Bernabé (traductor i divulgador de manga) i epíleg de David Hernando (director editorial de Planeta Còmic).

La data de presentació és el 16 de novembre, i es farà en dues fases. A les 18.30 h, presentació del llibre a l'Espai Daruma (C/ Secretari Coloma 32, Local 7, Metro Joanic, Barcelona), i un cop acabada la projecció ens dirigirem als Cinemes Girona, on a les 20 h hi haurà la projecció del documental (juntament amb un curtmetratge), a un preu molt assequible. El llibre i el documental estaran a la venda en els dos locals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada