24 d’octubre 2016

El Saló del Manga de Barcelona més gran de la seva història amplia espai i activitats

A menys de cinc dies del seu inici, ja és tot a punt per al XXII Saló del Manga  Saló del Manga de Barcelona. La nova edició del certamen s’ha presentat el matí d’aquest dilluns, 24 d’octubre, a l’Escola de Còmic Joso amb la participació de la cònsol general adjunta del Consolat General del Japó a Barcelona, Akiko Sagano; el president de FICOMIC i del Gremi d’Editors de Catalunya, Patrici Tixis; el director de comunicació d’Honda Motor Espanya, Albert Cavero; el director d’estudis de l’Escola de Còmic Joso, Josep Maria Polls; i el director del Saló del Manga de Barcelona, Carles Santamaria. 


El XXII Saló del Manga de Barcelona se celebrarà̀ del dissabte 29 d'octubre al dimarts 1 de novembre al recinte de Fira Barcelona Montjuïc. El certamen ocuparà els Palaus 1, 2, 4, 5 i la Plaça Univers, on estarà situat el gran escenari cobert. Per cinquè any consecutiu, augmenta el seu espai expositiu arribant als 70.000 metres quadrats ocupats, un nou rècord en la seva història. Un XXII Saló del Manga de Barcelona que també augmenta el nombre d'activitats i expositors amb l’únic objectiu que el visitant pugui gaudir plenament d’ell.

El president de FICOMIC i del Gremi d’Editors de Catalunya, Patrici Tixis, ha posat èmfasi en aquest creixement. Comparat amb l’edició de dos anys enrere, la d’enguany és “un 40% més gran”, resultat – ha explicat Tixis – de la demanda per part dels assistents i del creixement d’expositors i activitats del mateix Saló. I és que ja fa temps que el Saló del Manga va molt més enllà del gènere: “El gran atractiu que té és que és un saló del manga i, a la vegada, una gran representació de la cultura japonesa”, ha dit el president de FICOMIC. En aquest moment, ha recordat un dels eixos temàtics d’enguany, la literatura japonesa, amb motiu del qual es comptarà amb la presència de les reconegudes escriptores Mitsuyo Kakuta i Banana Yoshimoto gràcies a la col·laboració de Fundación Japón.

Abans, Josep Maria Polls havia entrat a detallar les programacions dels tallers, que aquest any s’ha vist ampliada i inclou la novetat del taller de videojocs. Per la seva banda, el director de comunicació d’Honda Motor Espanya, Albert Cavero, ha volgut compartir la importància de “donar suport a qualsevol expressió relacionada amb la cultura japonesa” per a la companyia. En el seu torn, la cònsol general adjunta del Consolat General del Japó a Barcelona, Akiko Sagano, ha posat en rellevància la importància de la cultura pop, el manga i l’anime com a finestra a la cultura japonesa i ha agraït a l’organització la seva contribució.

Un any més, l'organització ha confirmat convidats de pes com els autors del manga de Pokémon, Hidenori Kusaka i Satoshi Yamamoto; els creadors del llargmetratge d'animació One Piece Gold, Hiroaki Miyamoto, Hiroyuki Sakurada i Masayuki Sato. Altres dels noms son el de Junji Ito, també conegut com a mestre del terror, o el de Toshio Maeda, l'artista més influent en la temàtica hentai del Japó. A més, el certamen comptarà amb la presència del director d'animació Yoshimichi Tamura, responsable de Dofus - Livre 1: Julith, entre d'altres títols de la factoria Disney i Dreamworks.

Les llicències YO-KAI WATCH i Pokémon tindran un especial protagonisme al XXII Saló del Manga de Barcelona. Ambdues seran un atractiu de l’espai de videojocs de 3.500 metres quadrats de Nintendo, patrocinador oficial del certamen, i cadascuna d’elles comptarà amb una exposició pròpia. El títol de l’estudi LEVEL-5 Inc., el creador del qual, Akihiro Hino, visitarà el Saló del Manga el dissabte 29 d’octubre. A més, YO-KAI WATCH serà la temàtica d’una gimcana, un concurs de Cosplay i altres activitats com un flashmob.

El director del Saló del Manga de Barcelona, Carles Santamaria, ha estat l’últim a intervenir i ha ofert un resum de la programació dels quatre dies. “Hem fet un saló molt tematitzat perquè el visitant es pugui orientar ràpidament”, ha apuntat.  Santamaria ha subratllat els principals atractius dels diferents espais i alguna de les novetats com les projeccions de pel·lícules inèdites o la creació d’un canal de televisió en streaming en col·laboració de www.misiontokyo.com. Abans de concloure, el director del Saló del Manga ha explicat que les entrades  de dissabte, diumenge i els abonaments pels 4 dies estan exhaurits, i que les taquilles romandran tancades dissabte i diumenge. També ha comunicat que el nombre d’expositors ha crescut un 10% respecte a l’any anterior.

El Palau 1 estarà dedicat a la gastronomia japonesa, amb restaurants japonesos, el taller de cuina i l’exposició Wagashi, la rebosteria japonesa. La planta baixa del Palau 2 acollirà els expositors, la zona infantil, la sala d'actes 1, l'espai de videojocs de Nintendo i diverses exposicions. La cultura i tradicions japoneses ocuparan la segona planta del Palau 2, amb més activitats on destaquen els tallers de cuina macrobiòtica, de japonisme, de lectura o les sales de te, meditació i moviment. Aquest espai també acollirà exposicions de l’artista Chisato Kuroki, la pintora Kaoru Hirose o mostres dedicades als bonsais o al mític samurai Miyamoto Musashi.  El Palau 4 serà l'espai dedicat als tallers de Manga i Anime, de Cosplay, de videojocs i de youtubers, a més d'exposicions i altres activitats. Un altre dels punts forts d’enguany es que el Saló del Manga serà l'escenari per a l'estrena en exclusiva de les millors pel·lícules d'animació i d'imatge real japoneses basades en els mangas més populars. L'Auditori del Palau de Congressos (Palau 5) acollirà les projeccions de fins a set pel·lícules que no han estat estrenades comercialment al nostre país. A més, la planta baixa del Palau 5 tindrà l’exposició dedicada als monstres gegants japonesos, un espai de softcombat i un ring de lluites de monstres. Finalment, a la Plaça Univers estarà novament el gran escenari cobert, on tindran lloc els concursos de Cosplay, l'Anime Song Contest, exhibicions de balls asiàtics i actuacions musicals. Els mexicans TWIN cosplay, guanyadors de la edició de 2015 del World Cosplay Summit, Rian CYD i Frea Mai, guanyadors en 2016 o Rinaca i Sørine Cosplay són alguns dels cosplayers que no fallaran a la cita. La banda de rock japonesa Band-Maid i la brasilera Gaijin Sentai estan entre l'oferta musical.


Font: Ficomic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada